Překvapivá výhra nad olympijskými vítězi. Čeští házenkáři porazili na mistrovství Evropy Dánsko

Čeští házenkáři zaznamenali první výhru na evropském šampionátu. V napínavém duelu dokázali porazit úřadující olympijské vítěze z Dánska těsně 28:27. Po porážce od Španělska si Češi zapsali první body ve skupině.

Varaždín / Chorvatsko (Aktualizováno: 22:40 15. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká radost po výhře nad Dánskem

Česká radost po výhře nad Dánskem | Zdroj: Reuters

Zatímco se Španělskem český tým prohrál druhý poločas 6:16 a zápas končil v hluboké herní depresi, proti dalšímu aspirantovi na medaile Dánsku předvedl výkon na naprosté hranici možností.

Olympijští vítězové sice už po sedmi minutách odskočili do tříbrankového vedení, ale reprezentanti hráli s obrovským elánem a brzy ztrátu smazali.

Mezi tyčemi se překonával gólman Galia, který tentokrát dostal v úvodu přednost před Mrkvou. Po 17 minutách Číp z křídla srovnal, a vzápětí dokonce Petrovský poslal outsidera do vedení. Jen vinou několika technických chyb šli Češi v přestávce do kabin ze ztrátou 15:16.

Po pauze druhý největší favorit turnaje dvakrát opět vedl o tři góly, ale národní tým ztrátu znovu dotáhl. Češi vyhecovaní hlasitými fanoušky předváděli svou nejlepší házenou za poslední roky. Mezi tyčemi kouzlil gólman Galia a v 55. minutě Zdráhala poslal obrovského outsidera do senzačního vedení 26:25.

Lídr českého týmu pak upravil na 27:26, jenže Číp v předposlední minutě dostal po faulu dvouminutový trest a Hansen ze sedmičky srovnal. I v oslabení se ale prosadil minutu a tři sekundy před koncem Horák.

Půl minuty před závěrečnou sirénou vyloučili rozhodčí i Landu, ale Galia v kritické chvíli ve dvojnásobném oslabení vytáhl zákrok večera. Češi si vzali oddychový čas, posledních 20 sekund v nerovnovážném počtu hráčů už zvládli a nemuselo jim vadit ani to, že Zdráhala nedal sedmičku.

Český celek startuje na velké akci poprvé od MS v roce 2015. Maximem reprezentace na Euru je šesté místo, na minulém ME předloni čeští házenkáři nepostoupili.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme