Roglič si druhým místem v 16. etapě Vuelty pojistil vedení před Carapazem, v cíli byl první Cort

Slovinského cyklistu Primože Rogliče už o titul na Vueltě pravděpodobně nic nepřipraví. V 16. etapě si totiž bývalý skokan na lyžích dojel pro druhé místo a díky bonusovým sekundám si upevnil vedení v celkovém pořadí o 45 vteřin nad Ekvádorcem Richardem Carapazem. Etapový vavřín v pátek slavil Magnus Cort z Dánska.

Ciudad Rodrigo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obhájce loňského prvenství Roglič si v předposlední vážné prověrce soupeře pohlídal a v koncovce sám zaútočil. Díky druhému místu získal šestisekundovou bonifikaci a před sobotní poslední horskou etapou si pojistil červený dres.

230 kilometrů ujel na Vueltě nejrychleji Philipsen, červený dres pro lídra stále obléká Roglič

Číst článek

Hlavní pole se všemi favority dnes v závěrečném téměř čtyřicetikilometrovém sjezdu ze stoupání první kategorie postupně dostihlo všechny uprchlíky.

Jako poslední vzdoroval Francouz Rémi Cavagna, jehož únik skončil tři kilometry před cílem. V závěrečném spurtu si nejlepší pozici připravil Cort, za kterým se vytáhl Roglič a na cílové čáře předstihl třetího Ruie Costu.

Poslední zatěžkávací zkouška před nedělním dojezdem do Madridu čeká cyklisty v sobotní 17. etapě. Peloton na trati 178,2 km absolvuje šest horských prémií se závěrečným stoupáním na Alto de la Covatilla (1965 metrů nad mořem).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme