230 kilometrů ujel na Vueltě nejrychleji Philipsen, červený dres pro lídra stále obléká Roglič

Belgický cyklista Jasper Philipsen si v hromadném dojezdu dospurtoval pro vítězství v nejdelší etapě letošní Vuelty. V závěru 230,8 km dlouhé patnácté etapy porazil německého sprintera Pascala Ackermanna a vybojoval první výhru na Grand Tour. Červený dres lídra průběžného pořadí drží před závěrečnými třemi dny Slovinec Primož Roglič.

Puebla de Sanabria Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton dojel zhruba 20 kilometrů před cílem v nevlídném mlhavém počasí skupinku uprchlíků, která strávila v úniku přes 190 km.

Jako poslední se v protivětru pokoušel samostatně uspět Ital Mattia Cattaneo, i jeho ale hlavní pole tři kilometry před koncem pohltilo a ke slovu přišli spurtéři.

Dvaadvacetiletý Philipsen si v cílové rovince, která nabídla závěrečný sprint do kopce, svůj nástup nejlépe načasoval a dostal se před Ackermanna. Třetí skončil další německý cyklista Jannik Steimle.

Roglič udržel vedení

Favorité na celkové prvenství si hlídali své pozice v hlavním pelotonu. Obhájce titulu Roglič dál vede o 39 sekund před Ekvádorcem Richardem Carapazem, třetí Brit Hugh Carthy ztrácí 47 sekund.

V pátek je na programu 162 kilometrů dlouhá horská etapa s dvěma vrcholy druhé a první kategorie, cíl ale bude následovat až po 36 km dlouhém sjezdu.

Poslední prověrka, která ještě může zamíchat konečným pořadím, je připravena na sobotu, kdy etapa vyvrcholí náročným stoupáním na Alto de la Covatilla (1965 metrů nad mořem).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme