Sportovcům v Evropě vládne Djoković, srbský tenista předčil Lewandowského i Verstapppena

Novak Djoković se počtvrté stal nejlepším evropským sportovcem roku. Srbský tenista vyhrál anketu polské tiskové agentury PAP, na dalších místech skončili obhájce loňského prvenství polský fotbalista Robert Lewandowski a nizozemský mistr světa formule 1 Max Verstappen.

Varšava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Djoković letos jen těsně nedosáhl na kalendářní Grand Slam, po třech triumfech prohrál na US Open ve finále.

Anketu Sportovec roku vyhrál potřetí zlatý judista Krpálek, druhé místo obsadila tenistka Krejčíková

Číst článek

Lewandowského předčil o 39 bodů a po letech 2011, 2015 a 2018 zvítězil v anketě počtvrté. Rekordmanem je s pěti výhrami jeho švýcarský rival Roger Federer.

Za čtvrtým atletem Karstenem Warholmem skončila na pátém místě nejlepší žena Sifan Hassanová z Nizozemska, olympijská vítězka v běhu na 5000 a 10 000 metrů.

Nejlepší desítku doplnili cyklista Tadej Pogačar, basketbalista Janis Adetokunbo, další atleti Marcell Lamont, Armand Duplantis a běžkyně na lyžích Therese Johaugová.

Anketa agentury PAP se vyhlašuje od roku 1958, jedinou českou vítězkou byla v roce 1983 běžkyně Jarmila Kratochvílová. V letošním 64. ročníku hlasovali zástupci 26 evropských tiskových agentur, mezi nimi byla i Česká tisková kancelář.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme