Macháč s Pavláskem postoupili do semifinále čtyřhry. V něm mohou narazit na Alcaraze s Nadalem

Tenisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek postoupili do semifinále olympijské čtyřhry a zahrají si v Paříži o medaili. Ve čtvrtfinále český pár porazil nasazené dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze z Německa po obratu 3:6, 6:1, 10:5. V boji o finále se Macháč s Pavláskem utkají na pařížské antuce se španělskou dvojicí Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, nebo Američany Austinem Krajickem a Rajeevem Ramem.

Paříž (Aktualizováno: 15:28 31. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Pavlásek  a Tomáš Macháč slaví postup do semifinále deblu

Adam Pavlásek a Tomáš Macháč slaví postup do semifinále deblu | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Daviscupoví reprezentanti Macháč a Pavlásek otočili i potřetí v Paříži nepříznivý vývoj a vyhráli díky vydařenému super tie-breaku. V předchozích kolech porazili po obratech také britskou dvojici Neal Skupski, Joe Salisbury a Chilany Alejandra Tabila s Nicolásem Jarrym.

Macháč s Pavláskem se mohou stát ve čtyřhře prvními českými mužskými medailisty z olympijských her. Dosud uspěli pod pěti kruhy jen v roce 1988 Miloslav Mečíř s Milanem Šrejberem, kteří za Československo získali bronz v Soulu.

Třiadvacetiletého Macháče dnes čeká po boku Kateřiny Siniakové také čtvrtfinále smíšené čtyřhry. Utkají se s japonskou dvojicí Ena Šibaharaová, Kei Nišikori.

O postup do semifinále bojuje v ženské dvouhře také Barbora Krejčíková, která čelí Slovence Anně Karolíně Schmiedlové. Poté čeká Krejčíkovou a Siniakovou duel 2. kola čtyřhry proti Japonkám Šuko Aojamaová, Šibaharaová. Ve čtyřhře hrají také Linda Nosková a Karolína Muchová, které bojují s turnajovými jedničkami Coco Gauffovou a Jessicou Pegulaovou z USA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme