Sabalenková ovládla generálku na US Open v Cincinnati. Získala už svůj patnáctý titul v kariéře

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková získala na turnaji v Cincinnati týden před startem US Open druhou trofej v sezoně. Světová trojka porazila ve finále 6:3, 7:5 Američanku Jessicu Pegulaovou a po devíti zápasech ukončila její vítěznou sérii.

Cincinnati Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aryna Sabalenková ovládla generálku na US Open v Cincinnati

Aryna Sabalenková ovládla generálku na US Open v Cincinnati | Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Sabalenková se radovala z prvního turnajového vítězství od lednového triumfu na Australian Open. V květnu hrála finále na velkých turnajích v Madridu a Římě, pokaždé však podlehla Ize Šwiatekové. Polku zdolala Sabalenková v Cincinnati v semifinále a v pondělí si bez ztráty setu došla pro celkové vítězství.

Rodačka z Minsku byla suverénní na podání, zaznamenala deset es a vyhrála 31 z 34 výměn po prvním servisu. Slabší chvilku měla jen v druhém setu za stavu 5:4, kdy pustila Pegulaovou k jedinému brejkbolu, který Američanka využila, ale další dva gamy Sabalenková vyhrála a připsala si patnáctý titul v kariéře.

Pegulaové se tak těsně nepovedlo navázat na nedávný triumf na turnaji v Torontu, o čtyři roky mladší Bělorusce podlehla v sedmém vzájemném duelu popáté.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme