Krejčíková vypadla z v Madridu s Martićovou, poslední Češkou na turnaji je Strýcová ve čtyřhře

Tenistka Barbora Krejčíková do čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu nepostoupila, ve 4. kole prohrála 3:6, 6:7 s Chorvatkou Petrou Martičovou. Se španělskou metropolí se rozloučila jako poslední Češka ve dvouhře.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková na turnaji v Madridu postoupila do 3. kola

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Světová dvanáctka Krejčíková prohrála první vzájemný duel s Martićovou za dvě hodiny. V koncovce druhého setu měla naději na zvrat, poté co za stavu 3:5 odvrátila dva mečboly a sama se při vedení 6:5 dostala ke čtyřem setbolům, ale 33. hráčka žebříčku Martićová sadu dotáhla do tie-breaku.

2:26

Jsem překvapená, že jsme zápas otočila, přiznala nadšená Strýcová. Každá výhra je pro ni důležitá

Číst článek

V něm už jednatřicetiletá Chorvatka nedala o čtyři roky mladší Krejčíkové šanci a deklasovala ji 7:1.

Poslední českou tenistkou na turnaji zůstala Barbora Strýcová, jež postoupila při návratu po mateřské pauze do čtvrtfinále čtyřhry.

Společně s bývalou pravidelnou deblovou partnerkou Sie Šu-wej z Tchajw-wanu sedmatřicetiletá česká tenistka porazila v druhém kole 6:3, 6:3 japonsko-indonéský pár Miju Katoová, Aldila Sutjiadiová.

Bývalá světová deblová jednička Strýcová absolvuje po předloňském porodu syna rozlučkové turné. Na antukovém turnaji v Madridu, který společně se Sie Šu-wej vyhrála v roce 2019, si v úvodním kole čtyřhry připsala první vítězství od Australian Open 2021.

Konec ruské senzace

V osmifinále skončila senzační cesta turnajem 194. hráčky žebříčku Mirry Andrejevové z Ruska, jež v sobotu oslavila teprve šestnáctiny. Rodačka z Krasnojarsku, která startovala v hlavní soutěži díky volné kartě od pořadatelů, podlehla jednoznačně 3:6 a 1:6 světové dvojce Aryně Sabalenkové z Běloruska.

V předchozích třech kolech Andrejevová při debutu na WTA Tour porazila bez ztráty setu žebříčkové favoritky Leylah Fernandezovou z Kanady (38. na světě), Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (14.) a Polku Magdu Linetteovou (19.).

Po více než dvou a půl hodinách prošel do osmifinále druhý nasazený Daniil Medveděv, jenž v ruském souboji zdolal 4:6, 6:1, 7:5 Alexandra Ševčenka. Dvaadvacetiletý kvalifikant v předchozím kole vyřadil Jiřího Lehečku a proti favorizovanému krajanovi měl v rozhodujícím setu dvakrát výhodu brejku (2:0 a 4:2), ale v závěru ho už trápily křeče a páté madridské vítězství nepřidal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme