Bude to super a ještě hrajeme v Sydney, těší se Kvitová na nový turnaj týmů United Cup v Austrálii

V australských městech Sydney, Brisbane a Perth začne v noci na čtvrtek nová týmová soutěž tenistů. Turnaj pro s názvem United Cup si zahrají i Češi v čele s nejlepší singlistkou ve světovém žebříčku Petrou Kvitovou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

„Pro mě je všechno, co je nové, dobré. Zažila jsem toho už spoustu a už je to taková rutina. Chtěla jsem tuhle novou týmovou soutěž zkusit,“ říkala Petra Kvitová ještě před cestou do Austrálie, kde obvykle zahajuje sezonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na novou týmovou soutěž těší tenisté Petra Kvitová a Jiří Lehečka

A například ze Sydney, kde teď český tým bude hrát nový United Cup ve skupině se Spojenými státy a Německem, má i dvě individuální turnajové trofeje. Z let 2015 a 2019.

„Bude to super a ještě hrajeme v Sydney, to je taky krásné město, tak to bude fajn. Taková prodloužená příprava bych to nazvala.“

Petře Kvitové se v minulosti dařilo i na jiných australských místech, v Hobartu a v Brisbane vybojovala své první tituly na ženském profesionálním  okruhu WTA, v Melbourne byla ve finále Australian Open.

Podobná soutěž

V Perthu, na západě země, ovládla v roce 2012 společně s Tomášem Berdychem Hopman Cup, neoficiální mistrovství světa smíšených týmů. Právě Hopman Cup má zřejmě nejblíž k současnému United Cupu, ale zásadní rozdíl je v počtu tenistů v týmu a v zápasech, které jsou rozloženy do dvou dní.

„Co jsem slyšel, tak by to mělo být něco podobného jako Hopman Cup, akorát že se hraje o jednoho kluka a holku víc. Skupinu máme hodně těžkou, máme Spojené státy americké a Německo. Nic ale není nemožné, jsou to první ostré zápasy nové sezony,“ naráží nejlepší český singlista mezi muži Jiří Lehečka na složení skupiny, ve které jsou ještě Američané, nejbližší soupeři a Němci.

„Když všichni předvedeme velice dobré výkony, tak je šance, aby se nám nějaká výhra podařila.“ Dodává odhodlaně Lehečka.

Kromě Kvitové a Lehečky jsou ještě v českém týmu Marie Bouzková, Jesika Malečková, Tomáš Macháč a Dalibor Svrčina. Nehrajícím kapitánem je dlouholetý trenér Petry Kvitové Jiří Vaněk.

„Bylo to o tom, že kdybych nehrála, tak se Česko nedostane. Tím, že jsem uvažovala, tak to Jirka dal do kupy. Bude to fajn, hrozně se těším, jsou k tomu body, tak si myslím, že to bude fajn i co se týče tréninku,“ těší se na nový turnaj česká tenistka.

Třeba zmínění Američané mají v sestavě hvězdné singlisty, takže si Marie Bouzková v noci zahraje s Alison Keysovou a Lehečka s Taylorem Fritzem, druhý den pak Kvitová s Jessicou Pegulovou, Tomáš Macháč s Francesem Tiafoem a k tomu se ještě týmy utkají ve smíšené čtyřhře.

Do další fáze United Cupu, za který tenisté dostávají body do žebříčku, postupují jen vítězové šesti tříčlenných skupin.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme