V Haagu čeká tenisty důležitá zkouška. Když se to povede, bude to fantastické, říká kapitán Navrátil

Čeští tenisté budou zachraňovat účast v elitní skupině Davisova poháru v Nizozemsku tentokrát bez obvyklých lídrů posledních let Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. V univerzitní hale v Haagu bude týmovou jedničkou Jiří Veselý, který také utkání rozehraje, dvojkou pro páteční program je Lukáš Rosol.

Haag Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojka českého daviscupového týmu Lukáš Rosol

Dvojka českého daviscupového týmu Lukáš Rosol | Zdroj: ČTK

Univerzitní hala je velká, takže je v ní teď dost místa pro tenisty i studenty, kteří si tady plní své denní školní povinnosti. Někteří z nich i zvědavě pokukují po českém týmu, který nevedou Tomáš Berdych, ten je tady dokonce ještě na plakátech, ani Radek Štěpánek.

„Je to zkouška pro ty druhé. Pro kluky, aby si to taky prošli a vyzkoušeli si tu baráž ustát a přejít, musím říct, přes průměrné Holandsko,“ říká Radiožurnálu kapitán Jaroslav Navrátil.

„Dobře, hrají v domácím prostředí, ale jsou průměrní. Myslím si, že je to pro nás zkušenost a když se to povede, doufám, že ano, já tomu věřím, tak by to bylo fantastické. Uvidí se co dál,“ nechce předbíhat Navrátil.

Daviscupový duel proti Nizozemsku zahájí Jiří Veselý, po něm na kurty nastoupí Lukáš Rosol

Číst článek

Jeho tým teď v univerzitním prostředí tak trochu připomíná studenty, kteří stojí před těžkou zkouškou. Pro lídra Jiřího Veselého půjde už o několikátý opravný termín.

„Myslím, že mám bilanci 4:7,“ dokáže si dělat legraci ze svých zatím spíš negativních zkušeností Veselý, který je teď ale připravený týmu výrazně pomoci k záchraně.

„Čekám od něj, že se mu povede i v Davis Cupu dobré utkání. Vždycky říkal, že je nervózní. Já si myslím, že v tomhle utkání konečně prodá to, co umí a že do šatny přinese pár bodů,“ věří český kapitán.

„Na antuce, si myslím, že výkony přes celý rok jsou vždycky nejlepší. Vždycky na ní uhraju ty nejlepší výsledky. Jestli se mám z nějakého bodu na Davis Cup odpíchnout, tak určitě tady na antuce. Doufám, že se tady dokážu nejvíc uvolnit a dokážu tu hru přizpůsobit všem překážkám, které mě tam budou čekat, a že to zvládnu,“ doufá Veselý.

Ani mu nevadí, že si to zřejmě nebude přát drtivá většina zdejších fanoušků.

„Diváci budou samozřejmě pro ně. To je úplně jasný, ale nemyslím si, že bychom se toho měli nějak bát. Ta hala je nádherná,“ dodává.

Jiří Veselý rozehraje daviscupovou baráž v pátek ve 14 hodin a jeho soupeřem bude domácí dvojka Thiemo De Bakker, do další dvouhry nastoupí Lukáš Rosol a zdejší rodák Robin Haase.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme