V Novém Městě znají další termíny, Vysočina přivítá elitní biatlonisty v březnu 2020

Mezinárodní biatlonová unie zveřejnila program Světového poháru v sezoně 2019/2020. Čeští fanoušci se mohou těšit na březen 2020, kdy se nejlepší světoví biatlonisté sjedou znovu do Nového Města na Moravě.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na biatlonovém SP v Novém Městě měli jasnou převahu domácí fanoušci

Ve Vysočina Areně mají tradičně převahu čeští fanoušci | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Nové Město na Moravě se stává oblíbenou destinací světového biatlonu. Podnik Světového poháru se po pauze v uplynulé sezoně vrátí do Vysočina Areny hned dvakrát za sebou. Nejnověji výkonný výbor Mezinárodní biatlonové unie IBU odhlasoval termín od 2. do 8. března 2020. Jde o týden vyčleněný pro závody i tréninky, závodit se bude zřejmě od pátku 6. dubna. 

České biatlonistky jsou stále bez trenéra, jejich mužští kolegové jméno nového kouče tají

Číst článek

Světový pohár 2019/2020 bude mít včetně mistrovství světa v italské Anterselvě celkem deset zastávek. Začne na začátku prosince ve švédském Östersundu, do konce roku budou na řadě ještě podniky v rakouském Hochfilzenu a Franzouském Annecy.

Během ledna roku 2020 objedou biatlonisté německé areály v Oberhofu a Ruhpoldingu, pak se přesunou do slovinské Pokljuky, která bude generálkou před MS.

V Novém Městě začne poslední třetina Světového poháru, po Vysočina Areně se biatlonisté představí ještě v Kontiolahti a při finále v Oslu. Konec sezony je naplánován na 22. března 2020.

Pořadatelé v Novém Městě mají jistotu, že přivítají elitní světové biatlonisty dvakrát za sebou. V kalendáři nadcházející sezony je pro Vysočinu vyčleněn předvánoční čas mezi 19. a 23. prosincem. Pojedou se sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme