Biatlonisté Václavík a Jislová dojeli v závodě dvojic na 15. místě, smíšená štafeta dojela na sedmá

Adam Václavík a Jessica Jislová skončili patnáctí v závodě smíšených dvojic při biatlonovém Světovém poháru v Pokljuce. Doplatili na špatnou střelbu Václavíka, který musel na dvě trestná kola, a pomalý běh Jislové. Jonáš Mareček, Michal Krčmář, Tereza Voborníková a Markéta Davidová skončili sedmí v první smíšené štafetě této sezony Světového poháru.

Aktualizováno Pokljuka (Slovinsko) (Aktualizováno: 16:41 8. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Jíslová.

Jessica Jíslová. | Foto: Igor Stančík | Zdroj: Český biatlon

Češi se propadli takřka na chvost závodního pole už po první položce. Václavík vleže střílel velmi pomalu a stejně musel na zkrácené trestné kolo. Ani vestoje mu tři náhradní náboje nestačily a po dalších metrech navíc předával jako třiadvacátý se ztrátou minuty a dvaceti sekund na čelo.

33:11

Některé věci vidím jinak, říká střelecký trenér biatlonistů Emmons. Vzpomínal i na terče, co minul

Číst článek

Přesná střelba Jislové pak české duo posunula do druhé desítky, ale ztráta narůstala. Na svých druhých úsecích se oba Češi trestnému kolu vyhnuli a Jislová v závěrečném běžeckém okruhu předstihla Korejku a Rumunku, což znamenalo posun na 15. místo.

Favorizovaní Norové dominovali. Měli nejrychlejší běžecký čas a potřebovali na osmi položkách jen pět náhradních nábojů.

Vyhráli o 41 sekund před francouzskou dvojicí Antonin Gouigonnat, Lou Jeanmonnotová. Třetí skončili Švýcaři Niklas Hartweg a Amy Basergaová.

Smíšená štafeta

V českém kvartetu debutovali v této disciplíně juniorští mistři světa z minulé sezony Mareček a Voborníková. Mareček po dvou dobíjeních rozjel štafetu na osmém místě, ale v závěrečném kole na nejlepší nestačil a jeho ztráta narostla bezmála na minutu.

Krčmář třikrát dobíjel a posunul české barvy o jednu příčku výše. Na trati i na střelnici bojoval s únavou. Voborníková se blýskla kvalitní střelbou, vleže rychle vybílila všechny terče, vestoje jednou dobíjela.

V závěrečném kole zabojovala na trati a předala Davidové jako sedmá zhruba šestnáct sekund za Německem a Norskem. Davidová pozici českého týmu nevylepšila a do cíle dojela osamoceně na sedmé pozici.

Vzhledem k rozložení úseků absolvovaly i biatlonistky sedm a půl kilometru místo tradičních šesti, které obvykle v týmových závodech jezdí.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Smíšené dvojice: 1. Christiansen, Tandrevoldová (Nor.) 38:54,1 (0 tr. okruhů + 5 dobíjení), 2. Guigonnat, Jeanmonnotová (Fr.) -41,0 (0+6), 3. Hartweg, Basergaová (Švýc.) -49,6 (0+8), 4. Harjula, Minkkinenová (Fin.) -1:33,3 (0+8), 5. Eder, Hauserová (Rak.) -1:45,9 (0+10), 6. Schommer, Irwinová (USA) -2:01,4 (2+9), ...15. Jislová, Václavík (ČR) -3:38,3 (2+12).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme