Čokoláda z velbloudího mléka má být brzy k mání i v Evropě
Evropští milovníci sladkostí by se měli brzy dočkat světové novinky - čokolády z velbloudího mléka. Už rok se vyrábí ve Spojených arabských emirátech. Jak informuje televize al-Arabíja, teď dubajská firma zahajuje vývoz čokolády do světa - od Spojených států přes Evropu až po Japonsko.
Experti se shodují, že velbloudí mléko je v mnoha ohledech daleko zdravější než kravské. Obsahuje méně tuku, je v něm více vitamínů a neškodí lidem s alergií na kravské mléko.
Problém ale vždycky byl dostat mléko z pouštních oblastí, kde se chovají velbloudi, k dalšímu zpravování. Čokoládovnu, která se o to pokusila, loni otevřel dubajský vládce šajch Muhammad bin Rášid Ál Maktúm.
Továrna an-Nasma vlastní tři tisíce velbloudů. Majitelem firmy je emírova rodina, na provozní stránku ale dohlížejí odborníci z Evropy. Jak upozorňují, velbloudí čokoláda je spíš luxusní výrobek, a tak nebude k dostání v běžných supermarketech.