Silná bouřka zkomplikovala provoz na železnici v Orlických horách

Silné bouřky se odpoledne přehnaly Českem přes Šumavu dál na východ. V Orlických horách prudký déšť zkomplikoval železniční dopravu na trati z Vamberku do Rokytnice. Místo vlaků tam musely jezdit autobusy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouře.

Bouře. | Foto: Free Digital Photos

Železničáři měli obavy, že přívalový déšť podemlel trať z Vamberka, to se ale nakonec nepotvrdilo.

Přesto prvním ranním vlakem po čtvrté hodině pojede i hlídka Správy železniční dopravní cesty a znovu trať prověří.

Podle reportéra Českého rozhlasu teď mají železničáři mnohem větší komplikace kvůli bouřce jen o pár kilometrů dál na hlavním koridoru mezi Chocní a Brandýsem v Pardubickém kraji.

Mimo provoz je výstražné zabezpečení přejezdu, navíc na jedné koleji probíhá výluka, a tak vlaky musí jezdit velmi pomalu. Technici by měli výpadek ještě večer opravit.

Bouřka se nad Orlickými horami udržela asi ti čtvrtě hodiny a přinesla s sebou velké množství vody i kroupy. V Rokytnici a okolí mají hasiči za sebou řadu výjezdů hlavně k vytopeným sklepům.

Meteorologové varovali před velmi silnými bouřkami v Jihočeském, Pardubickém, Jihomoravském a Olomouckém kraji a na Vysočině od středečních 18 hodin do čtvrtečního rána. Nižší stupeň ohrožení platí ve všech zbývajících krajích do půlnoci, jen ve Zlínském a Moravskoslezském kraji až do čtvrtečního rána.

Martin Hromádka, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme