Cena bitcionu opět prudce vzrostla. Poprvé překonala hranici 60 000 dolarů

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin v sobotu poprvé vystoupila nad 60 000 dolarů (1,3 milionu korun). Trh je optimistický poté, co americký prezident Joe Biden podepsal stimulační balík na podporu ekonomiky zasažené nemocí covid-19 za 1,9 bilionu dolarů a bitcoinu pomáhá i očekávání, že se mu dostane širšího přijetí.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cena bitcoinu vystoupala na historické maximum 19 864,15 dolaru

Cena bitcoinu poprvé přesáhla 60 000 dolarů (ilustrační foto) | Foto: Dado Ruvic | Zdroj: Reuters

Cena bitcoinu se koncem února propadla pod 50 000 dolarů v reakci na výběr zisků. Posléze ale obnovila silný růst.

„Každá korekce je příležitost resetovat a restartovat pohyb nahoru,“ řekl agentuře Bloomberg Antoni Trenchev, který spoluzakládal poskytovatele kryptoměny Nexo v Londýně.

Bitcoin v uplynulém roce vzrostl asi o tisíc procent. Pomáhá mu zájem ze strany institucionálních investorů i spekulativní poptávka. Jeho zastánci o něm hovoří jako o uchovateli hodnoty podobném zlatu, který může působit jako zajištění proti inflaci a slabšímu dolaru. Podle odpůrců je na trhu obří cenová bublina, a zopakovat se tak může rozmach a následný pád bitcoinu z let 2017 a 2018.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme