Paliva v Česku opět zdražila, litr stojí přes 40 korun. Nejlevnější nafta je v Jihočeském kraji

Zdražování pohonných hmot pokračuje, litr benzinu i nafty už stojí přes 40 korun. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 40,48 Kč, před týdnem byl o 43 haléřů levnější. O 1,34 koruny na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 40,22 Kč. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ilustrační foto

Podle CCS je benzin nyní o 2,02 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 3,93 Kč na litru více (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Paliva postupně zdražují zhruba od konce letošního května, dražší byla naposledy na konci loňského roku.

Zdražování v srpnu opět zpomalilo. Meziroční inflace dosáhla 8,5 procenta, táhly ji hlavně pohonné hmoty

Číst článek

Nejdražší paliva nadále nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 41,59 koruny. Nafta se tam tankuje za 41,22 koruny za litr.

Naopak nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 40,02 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 39,90 Kč.

Podle CCS je benzin nyní o 2,02 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 3,93 koruny na litru více.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme