I přes zdražování jsou paliva v Česku výrazně levnější než před rokem. Cena nafty může začít stoupat

Pohonné hmoty v Česku v minulém týdnu pokračovaly ve zdražování. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 37,52 Kč, před týdnem byl o 13 haléřů levnější. O 16 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 32,74 Kč. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

benzin, ilustrační foto

Pohonné hmoty v Česku v minulém týdnu pokračovaly ve zdražování (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Současná cena nafty je nejvyšší zhruba za poslední dva a půl měsíce. Podobně je na tom i benzin, který byl naposledy dražší na konci dubna.

V uplynulém týdnu zdražil benzin v Česku. Průměrná cena je nad 37 korun. Nafta se nadále zlevňuje

Číst článek

Cena nafty může začít více stoupat, Senát bude rozhodovat o zvýšení spotřební daně z nafty.

Vláda navrhla zvýšit sazbu spotřební daně z nafty o 1,50 Kč na litr, a to co nejdříve. Daň se tak vrátí na úroveň před loňským červnem.

Podle analytiků může litr nafty zdražit o 1,80 koruny. Původně měla nynější snížená sazba platit do konce roku.

Cena nafty je nejnižší za rok a půl, stojí 34,06 koruny za litr. Benzin oproti minulému týdnu zdražil

Číst článek

Vláda ale chce kvůli nižším cenám nafty a kvůli snaze o vyšší příjmy rozpočtu zvýšit sazbu daně už nyní.

Nejlevnější benzin aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 37,01 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 32,16 Kč.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,60 Kč. Nafta se tam tankuje za 34,37 Kč za litr. 

I přes zdražování jsou paliva v Česku nyní výrazně levnější než před rokem. Podle CCS je benzin nyní o 8,53 koruny na litru levnější, za naftu tehdy motoristé platili o 13,65 Kč na litru více. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme