Investoři žalují Muska o 258 miliard dolarů kvůli dogecoinu. Využíval pyramidové schéma, tvrdí

Již v červnu byl Elon Musk žalován kvůli podezření z provozování pyramidového schématu na podporu kryptoměny dogecoin. Nyní byla žaloba rozšířena o sedm žalobců z řad investorů a šest obžalovaných, včetně Muskovy firmy Boring Co, píše agentura Reuters.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2022-04-12t222138z_1_220413-091704_ind.JPG

Elon Musk | Zdroj: Reuters

Upravená žaloba byla podána v úterý večer u federálního soudu na Manhattanu. Podle ní Musk a jeho společnosti záměrně zvýšili cenu dogecoinu o více než 36 000 % během dvou let a poté ji nechali klesnout. Obžalovaní tak vydělali desítky miliard dolarů na výdajích dalších investorů, přičemž věděli, že měna postrádá vnitřní hodnotu a její hodnota tak závisí pouze na marketingu, uvádí žaloba.

Mezi nové obžalované patří také Dogecoin Foundation, která se nazývá neziskovou organizací poskytující správu a podporu dogecoinu, píše agentura Reuters.

Útlum kryptoměn. Posílil jen dogecoin, parodie na internetový mem

Číst článek

Společnosti Tesla, Space X a Boring Co nereagovaly na žádosti o vyjádření. Tesla již v roce 2020 zrušila své oddělení pro styk s médii.

Škoda ve výši 258 miliard dolarů je trojnásobkem odhadovaného poklesu tržní hodnoty dogecoinu od května 2021.

Hodnota dogecoinu byla ve středu přibližně 6 centů, v květnu 2021 byla jeho hodnota přibližně o 68 centů vyšší.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme