Křetínský předložil upravený návrh na záchranu firmy Atos, oznámila společnost v tiskové zprávě

Konsorcium kolem českého podnikatele Daniela Křetínského předložilo upravený návrh na záchranu zadlužené francouzské technologické společnosti Atos. Firma to oznámila v pondělí v tiskové zprávě. Upravenou nabídku předložila rovněž společnost Onepoint, která je největším akcionářem Atosu. Podle agentury Reuters hodlá Atos do středy rozhodnout o těchto dvou návrzích.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský na konferenci SHIFTS23

Daniel Křetínský na konferenci SHIFTS23 | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Společnost Atos ve zveřejněné tiskové zprávě uvedla, že oba návrhy splňují stanovené finanční požadavky. Dodala, že bude jednat s věřiteli ve snaze zajistit, aby jednomu z těchto návrhů do středy zajistila „maximální podporu“. Cílem podle firmy zůstává dosažení konečné dohody o finanční restrukturalizaci podniku do července.

‚První velký neúspěch‘. Francouzský Atos přestává jednat s Danielem Křetinským o převzetí divize

Číst článek

Společnost Atos již začátkem května oznámila, že obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vklad hotovosti do podniku.

Křetínský podal nabídku spolu s investičním fondem Attestor. Nabídky přišly také firmy Onepoint a od konsorcia bank Atosu, které vlastní zhruba polovinu dluhu společnosti. Čtvrtou nabídku předložila investiční společnost Bain Capital, tu však představenstvo Atosu již dříve zamítlo.

Společnost Atos zajišťuje komunikaci pro francouzskou armádu a má řídit kybernetickou bezpečnost letošních letních olympijských her v Paříži. Dříve se řadila mezi čtyři desítky firem z indexu pařížské burzy CAC 40, cena jejích akcií ale za poslední dva roky výrazně klesla. Přispělo k tomu několik neúspěchů, například nepříznivě přijímaný plán na převzetí amerického konkurenta DXC v roce 2021 nebo účetní problémy v amerických divizích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme