Příběh bolestné ztráty a znovunalezení. V chystaném finsko-českém filmu Mona si zahraje Ester Geislerová

Ve spolupráci Finska a České republiky vzniká v nové celovečerní drama Mona. Po boku finského herce Pekky Stranga se v jedné z hlavních rolí představí Ester Geislerová. Na koprodukčním snímku se bude podílet také hudební skladatel Michal Nejtek, zvukové studio Soundsquare a postprodukční studio Kredenc. Premiéra Mony je plánovaná na rok 2019.

Praha / Helsinki Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Geislerová a Pekka Strang v připravovaném filmu Mona

Ester Geislerová a Pekka Strang v připravovaném filmu Mona | Zdroj: Bionaut

„Chci příběh bolestné ztráty a znovunalezení sebe sama natočit co nejvíce filmovými prostředky. Jde mi hlavně o atmosféru, aby se divák do mých postav dokázal vcítit, aby přeskočily emoce. I proto jsem si vybral Ester Geislerovou nebo českého hudebníka Michala Nejtka. Oba do této koncepce perfektně sedí,“ říká o svém posledním filmovém projektu režisér a scenárista v jedné osobě Jukka-Pekka Valkeapää.

Příběh Mony vypráví o Juhovi (Strang), který při neštěstí během prázdnin u jezera přijde před zraky malé dcery o ženu (Geislerová). Jeho život se obrátí k lepšímu až po setkání s titulní Monou v tetovacím salonu.

Nového Bonda natočí Fukunaga. Snímek bude mít premiéru v únoru 2020

Číst článek

Na koprodukci filmu se podílí česká společnost Bionaut. „Nejen, že jsme byli okouzleni předchozími snímky autora, ale Mona je přesně ten projekt, který kombinuje tajemno, napětí, drama a zároveň jednoduchý lidský příběh, což je to, co chceme v českém filmu dělat,“ říká ke spolupráci producent Vratislav Šlajer.

Bionat stojí například za televizními seriály Dáma a král, Mamon či loňským vítězem Českého lva Svět pod hlavou.

Představitele hlavní role Pekku Stranga mohou čeští diváci znát například z loňského snímku Tom of Finland, který uvedl festival Mezipatra. Režisér Jukka-Pekka Valkeapää uvedl své předchozí snímky třeba na festivalech v Cannes nebo Benátkách. Je držitelem čtyř finských filmových cen.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme