Bolek Polívka: Udělal jsem pár dobrých věcí a dokázal jsem se u toho ještě bavit a žít

Australský herec Geoffrey Rush během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech označil Bolka Polívku za skvělého herce. Kdy se dva umělci potkali, proč si nechal Polívka zahrát film Zapomenuté světlo a na co je v životě hrdý, odpovídal český herec v rozhovoru pro Radiožurnál.

Rozhovor Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bolek Polívka, MFFKV 56

Bolek Polívka, MFFKV 56 | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Když s diváky mluvil Geoffrey Rush, tak vás málem označil za nejlepšího českého herce. Vyprávěl historku, že když byl kdysi dávno v Paříži, tak vás tam viděl v klaunském představení a říkal, že ho to natolik zaujalo, že chtěl být jako vy. Víte o tom? Co to pro vás znamená?
Pro mě to znamená, že se mu to nepodařilo. Vím o tom, díky Dáše Bláhové, která žila v Austrálii a znala se s ním. Poprvé jsme se s Rushem potkali po těch, vlastně už staletích.

Rush uvedl ve Varech film Perem markýze de Sade. Je zvědavý, jak na něj budou reagovat mladší generace

Číst článek

Takže jste se potkali?
Dnes (v pátek, pozn. red.) jsme se zrovna potkali, tak jsme byli chvíli v pubu a budeme mít společnou večeři. Je to hezké. On studoval školu Le Coqa a učili ho moji přátelé a kolegové Philippe Gaulier a Pierre Dulaine a Jaques Lecoq, tak to je hezký pocit ne?

Takže máte nového přítele.
Staronového. Tehdy to pro mě byl bezvýznamný australský student.

Má další otázka míří na Zapomenuté světlo, film, který tady měl premiéru před 25 lety a vy jste si ho nechal zahrát ke své poctě. Proč jste si ho vybral? Považujete ho za svůj nejlepší film? Je to životní role nebo srdcová záležitost?
Myslím, že to je pořád krásné téma. Někdo touží po osobní čistotě a někdo touží po tom, aby riskoval takový ten svůj materiální život a vyměnil ho za něco, co je ještě důležitější než to, co nás přesahuje.

Budete přebírat glóbus. Až bude znít potlesk a lidé to budou sledovat, co byste chtěl, aby za tou cenou viděli? Na co jste ve své kariéře nejvíce hrdý?
Jsem docela hrdý na minulost. Udělal jsem pár dobrých věcí a dokázal jsem se u toho ještě bavit a žít.

Eva Mikulka Šelepová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme