Cenu pro nezávislé filmy Spirit Awards získal snímek If Beale Street Could Talk

Cenu za nejlepší snímek na předávání cen pro nezávislé filmy Spirit Awards získal If Beale Street Could Talk (Kdyby Bealova ulice mohla mluvit). Režisér filmu Barry Jenkins si pak den před předáváním amerických filmových cen Oscar odnesl cenu pro nejlepšího režiséra.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší herečkou je Glen Closeová, která cenu dostala za svůj výkon ve filmu Žena. Closeová je považována i za favoritku letošních Oscarů

Nejlepší herečkou je Glen Closeová, která cenu dostala za svůj výkon ve filmu Žena. Closeová je považována i za favoritku letošních Oscarů | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Cenu pro nejlepšího herce získal Ethan Hawke za roli ve filmu Zoufalství a naděje. Nejlepší herečkou je Glen Closeová, která cenu dostala za svůj výkon ve filmu Žena. Closeová je považována i za favoritku letošních Oscarů.

Cenu César pro nejlepší film získalo drama Střídavá péče. Čestné ocenění dostal Robert Redford

Číst článek

Nejlepším zahraničním filmem se stalo černobílé drama Roma mexického režiséra Alfonsa Cuaróna. Film vypráví příběh středostavovské rodiny ze stejnojmenné čtvrti mexické metropole a odehrává se v 70. letech minulého století. Snímek má také letos nejvíce nominací na cenu Oscar.

Spirit Awards uděluje americká organizace podporující nezávislou filmovou tvorbu Film Independent. Náklady nominovaných filmů nesmí přesáhnout 20 milionů dolarů (450,5 milionu Kč). Další podmínkou nominace je jedinečná vize, originální a provokativní námět a také to, aby díla byla natočena mimo velká hollywoodská studia, i když mohou vzniknout v jejich specializovaných divizích.

Aspoň týden musí snímky běžet v kinech nebo musí mít za sebou účast na prestižních filmových festivalech. Stopáž filmů musí být nejméně 70 minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme