Horor Uteč získal den před Oscary hlavní cenu na Spirit Awards

Režijní debut amerického komika Jordana Peelea si odnesl cenu za nejlepší snímek na předávání cen pro nezávislé filmy Spirit Awards. Sám Peele pak získal cenu pro nejlepšího režiséra. Horor Uteč tak den před předáváním Oscarů navýšil své šance na úspěch, mezi favority slavnostního večera v Los Angeles ale nepatří, napsala agentura AP.

Santa Monica Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horor Uteč získal den před Oscary hlavní cenu na Spirit Awards.

Horor Uteč získal den před Oscary hlavní cenu na Spirit Awards. | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Uteč o cenu organizace Film Independent bojoval i se dvěma dalšími filmy, které jsou ve finálovém výběru Oscarů: Lady Bird a Dej mi své jméno.

Uteč jako černošská noční můra. Debut Jordana Peela zakládá horor na společenské satiře

Číst článek

V dalších kategoriích se pak uznání dočkala jména favorizovaná i pro ceny americké filmové akademie. Frances McDormandová a Sam Rockwell byli oceněni za své role v dramatu Tři billboardy kousek za Ebbingem, Allison Janneyová zase za svůj výkon ve snímku Já, Tonya.

Nejlepším hercem v hlavní roli pak byl vyhlášen 23letý Timothée Chalamet za romanci Dej mi své jméno. Stal se tak třetím nejmladším hercem oceněným na cenách nezávislého filmu.

Poslední čtyři vítězné filmy ze Spirit Awards si následující večer odnesly také vůbec nejprestižnější trofej ve filmovém průmyslu, poukazuje AP.

Podle amerických médií se ale o Oscaru pro nejlepší film nejspíše rozhodne mezi Třemi billboardy a snímkem mexického režiséra Guillerma del Tora Tvář vody.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme