Is This the Life You Really Want? Bývalý člen Pink Floyd Roger Waters vydává novou desku

Britský hudebník Roger Waters po 25 letech vydává nové sólové album. Deska bývalého člena kapely Pink Floyd se jmenuje Is This The Life We Really Want a naváže na předchozí album ze začátku 90. let. Skladby z nového alba zazní i na Watersově současném turné po Spojených státech, informuje Radiožurnál.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hudebník Roger Waters

Hudebník Roger Waters | Foto: Shane Keyser | Zdroj: ČTK

Součástí 12singlového alba je i píseň Deja Vu, ve které Waters zpívá, že kdyby byl bohem, tak by zařídil, aby žíly v obličeji lépe odolávaly alkoholu a stárnutí.

I přes tento hudebníkův "povzdech" se recenze shodují, že 73letý zpěvák nezměknul a naopak ve svém novém albu vytáhl do boje proti mrzkým charakterovým vlastnostem a některým politikům. Waters odsuzuje hlavně lež a nespravedlnost. Strefuje se ale taky do současného amerického prezidenta Donalda Trumpa. V dalším singlu pak Waters zavrhuje honbu za penězi i válku.

V novém albu - pevně zakořeněném v přítomnosti - se však objevují i témata, o kterých Waters zpíval ještě jako člen legendární kapely Pink Floyd. Ve skupině hrál až do roku 1985 a podílel se tak na tvorbě přelomových alb Animals a The Wall.

Třemi skladbami s názvem Another Brick in the Wall Pink Floydi protestovali proti přísnému vzdělávání na internátních školách ve Velké Británii. Písně z alba the Wall zazněly i na rockovém koncertu v Berlíně v roce 1990 u příležitosti pádu Berlínské zdi.

Na koncert tehdy přišly stovky tisíc lidí a vystoupili na něm takové hvězdy jako Bryan Adams nebo Sinéad O'Connor.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme