Taylor Swift hrozí pokuta za překročení hlukových limitů. Za hlasité koncerty může platit až 300 000 eur

Koncertům americké zpěvačky Taylor Swift hrozí v Madridu pokuta za hlasitou hudbu. Radnice španělské metropole ve středu oznámila, že nechá zkontrolovat, zda vystoupení bude dodržovat limity obsažené v městské vyhlášce, píše deník El País. Radnice totiž při předchozích koncertech na stadionu Santiaga Bernabéua zaznamenala opakované překročení hlukových limitů. Maximální výše pokuty činí až 300 000 eur (7,5 milionu korun).

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taylor Swift

Taylor Swift | Zdroj: Profimedia
Přehrát

00:00 / 00:00

Taylor Swift hrozí pokuta za překročení hlukových limitů. Za hlasité koncerty může platit až 300 000 eur

Madridská radnice ve středu oznámila, že bude pokutovat všechny koncerty, které se v posledních měsících konaly na stadionu Santiaga Bernabéua, protože všechny porušily hlukové limity.

Náramky přátelství a všude třpytky. Taylor Swift dobyla Paříž se svými koncerty

Číst článek

Sankce dostanou pořadatelé koncertů, protože za dodržování norem zodpovídají. Do řešení situace však vedení města chce zapojit i fotbalový klub Real Madrid, který stadion vlastní.

Pokuta hrozí i koncertům, které ve středu a ve čtvrtek na známém stadionu odehraje populární americká zpěvačka Taylor Swift. Očekává se, že na koncerty přijde na 110 000 lidí.

Radnice potvrdila, že ve středu vyšle městské strážníky a své úředníky, aby monitorovali úroveň hluku. Ta nesmí podle městské vyhlášky ve večerních hodinách překročit hodnotu 59 decibelů.

Radnice již oznámila, že u pořadatelů koncertů budou pokuty začínat na 20 000 eur (zhruba půl milionu korun), maximální výše je zmíněných 300 000 eur. Obě částky jsou však podle deníku El País vcelku zanedbatelné ve srovnání s obratem, který generují koncerty americké zpěvačky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme