SOUTĚŽ: Co dělají pocity v noci? Vyhrajte knižní exkurz do lidského nitra

Z knihy Co dělají pocity v noci? | Zdroj: Nakladatelství Host

Láska létá v baloně Touhy. Svoboda tráví večery s Osamělostí. A Štěstí spí hlubokým spánkem, zatímco se Naděje stará o ohýnek, který rozdělala poslední zápalkou. Na otázku, co dělají pocity v noci, odpovídá obrázková kniha věnovaná nejen nejmladším čtenářům. Zahrát si o ni můžete tento týden v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Temná noc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O svět pocitů se v poslední době zajímá stále více lidí. Třeba animační studio Pixar pocity usadilo do kontrolního stanoviště kdesi hluboko v naší hlavě, odkud spoza velkého množství čudlíků a páček ovládají člověčí jednání.

Polská spisovatelka Tina Oziewiczová spolu s ilustrátorkou Aleksandrou Zającovou se po úspěchu jejich první knihy Co dělají pocity? z roku 2020 ptají na to, co provádějí naše emoce po setmění.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Ne každá z těchhle roztodivných bytůstek — malých, baculatých, legračních i huňatých tak, že by je jeden objal — totiž v noci spí. Paměť má třeba plné ruce práce! Jezdí totiž s vysokozdvižným vozíkem mezi regály a přemýšlí, kam co uložit. Někdy stráví i klidně celou noc tím, že přesouvá vzpomínky z místa na místo. A taková Radost nemůže ani oka zamhouřit.

Na pravou povahu našich emocí můžeme v každodenním shonu často zapomenout. Tina Oziewiczová a Aleksandra Zającová je čtenářům spolu se svými kreslenými výtvory poeticky, citlivě a něžně připomínají. Díky tomu nezvyklému pohledu pak možná lépe porozumí i sami sobě.

Knihu Co dělají pocity v noci? vydalo v českém překladu Anny Halfarové nakladatelství Host.

Z knihy Co dělají pocity v noci? | Zdroj: Nakladatelství Host

Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět obrázkových knih Co dělají pocity v noci?, napište nám až do pátku 7. června do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Jak se jmenuje animovaný film z roku 2015, jehož hlavními hrdiny jsou emoce?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme