OBRAZEM: Lasvit zdobí michelinskou restauraci v Londýně. Sušené rostliny zalili do křišťálu a zlata

Česká značka s designovým sklem Lasvit nově zdobí i londýnskou restauraci The Sketch, která má tři michelinské hvězdy. Šest metrů dlouhá a čtyři metry široká instalace s názvem Herbarium se skládá z 240 křišťálových komponentů, v nichž jsou zalité například sušené rostliny, píše server Designmag.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komponenty obsahující sušené rostliny museli skláři české firmy vyrábět specifickou technikou.

‚Velmi rychle se nám to vrátí.‘ Stát zaplatí přes 50 milionů za zařazení do michelinského průvodce

Číst článek

„Instalace Herbarium byla vytvořena speciální sklářskou technikou, která umožňuje sklářům vdechnout přírodě věčný život. Ke kouzlu dochází, když se roztavené sklo nalije na sušené květiny, rostliny nebo drobné větvičky stromů. Tehdy se zeleň promění v popel, ale zanechá na povrchu skla svůj otisk. Vznikne tak jedinečný herbář,“ popsal Lasvit.

V londýnské restauraci je instalace ještě dobarvená zlatem. Koncept Herbarium reflektuje především tradici českého sklářství a snaží se esenci lužickohorské sklárny přenést do působivé interiérové dekorace.

„Naše sklárna je obklopena divokou přírodou Lužických hor. V této krajině můžeme najít kořeny sklářství, ale i značky Lasvit. V Herbariu jsme chtěli tuto divokost zachytit, aby si každý mohl domů odnést kousek krajiny, kousek české louky i kousek přírody zamrzlé ve skle,“ řekla designérka Mária Čulenová, která je spolu s Petrou Dickovou a Štěpánem Gudevem autorkou konceptu.

Barbora Součková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme