Entomologický den v Otrokovicích nabízel i ochutnávku cvrčků a červů
V Otrokovicích dnes ukazovali nejzajímavější brouky, motýly a pavouky z celého světa. Na Mezinárodním entomologickém dnu představila stovka sběratelů několik desítek tisíc exemplářů. Součástí byla i ochutnávka hmyzu, hlavně pak moučných červů a cvrčků.
„To má neutrální chuť,“ řekl Vladislav Straka ze Zlína, který ochutnal velké moučné červy i cvrčky.
„Možná pro někoho, když se to neochutí, tak to je jako trošku nahořklé, prostě jako polystyren.“
Červy a cvrčky na pánvi připravovala Marie Borkovcová. „Dopředu jsme připravili perníčky, ve kterých je mouka z malých moučných červů,“ popisovala.
„A potom ještě tyčinky z lístkového těsta a na nich je nasypaný také podrcený malý moučný červ, velký moučný červ.“