V pondělí jsem se rozhodl a v úterý už jsem nešel na trénink, říká Hübschman o nástupu k reprezentaci

Čeští fotbalisté se sešli v Praze před úvodními zápasy dalšího ročníku Ligy národů. Reprezentační trenér Hašek musel udělat změnu v nominaci, zraněného slávistu Juráska v ní nahradil mladoboleslavský křídelník Kušej. K národnímu týmu už se připojil i nový generální sportovní manažer Tomáš Hübschman.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální sportovní manažer české fotbalové reprezentace Tomáš Hübschman

Generální sportovní manažer české fotbalové reprezentace Tomáš Hübschman | Foto: Beranek | Zdroj: CNC / Profimedia

Ještě v minulé sezoně nastoupil za Jablonec do čtyřiadvaceti ligových zápasů, v létě ale ve dvaačtyřiceti letech s profesionálním fotbalem skončil a oficiálně se loučil v srpnu před zápasem Jablonce se Spartou, tedy dvou svých bývalých klubů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co po převzetí funkce generálního sportovního manažera fotbalové reprezentace říká Tomáš Hübschman

Hübschman má za sebou hodně úspěšnou kariéru. Je mistrem Evropy do 21 let, s národním A-týmem získal bronz na Euru 2004 a se Šachťarem Doněck vyhrál tehdejší Pohár UEFA. Teď má před sebou premiéru jako funkcionář.

„Spousta lidí se mě ptala, jak těžké bylo ukončit kariéru. Já říkám, že úplně jednoduché. V pondělí jsem se rozhodl a v úterý už jsem na trénink nešel. Stejně teď začínám jako manažer. Byl jsem šťastný, že jsem tu nabídku dostal. Všechno, jak jsem s tím byl srozuměný, mi dávalo smysl. Jsem velice rád, že to takhle dopadlo,“ přiznává Hubschman, nový generální sportovní manažer fotbalové reprezentace.

Národní tým posledních devět měsíců tento post obsazený neměl, naposledy ho, ještě za kouče Šilhavého, zastával Tomáš Pešír.

„My bychom v té první fázi chtěli využít hlavně Tomášovi sportovní zkušenosti. Je to především komunikace s hráči, spolupráce při tvorbě nominace, organizace zápasů, tréninků, soustředění, komunikace s kluby,“ vyjmenoval jen některé z kompetencí generálního sportovního manažera reprezentace předseda fotbalové asociace Petr Fousek.

Soud začal potřetí řešit vinu Pelty a bývalé náměstkyně Kratochvílové v kauze sportovních dotací

Číst článek

Hübschman bude v nové roli úzce spolupracovat s trenérem národního týmu Ivanem Haškem, kterého z dob hráčské kariéry dobře zná.

„Trénoval mě ve Spartě v mladém věku a poslal mě na hostování do Jablonce, kde jsem začal hrát ligu. Myslím, že to bylo nejlepší doporučení, které mi dal. Máme spolu dobrý vztah, takže na tu spolupráci se těším a doufám, že bude úspěšná,“ přeje si nový generální sportovní manažer reprezentace.

Čeští fotbalisté vstoupí do Ligy národů v sobotu zápasem v Gruzii, o tři dny později přivítají v Edenu Ukrajinu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme