Fotbaloví amatéři proti PSG. Reakce týmu ze šesté ligy obletěla svět. ‚O tomhle jsme snili,‘ hlásí šéf klubu

Bouřlivá reakce hráčů francouzského týmu US Revel obletěla fotbalový svět. V kabině amatérského klubu, který působí v šesté nejvyšší ligové soutěži, zavládla euforie poté, co mu los francouzského poháru přiřkl za soupeře nejúspěšnější klub posledních let Paris Saint-Germain.

Revel (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jen na profilu populárního fotbalového novináře Fabrizia Romana na sociální síti X klip viděly přes tři miliony uživatelů.

„O něčem takovém jsme snili. Budeme hrát proti PSG, je to báječné. Takový zápas jsme si ani nepředstavovali, máme opravdu velkou radost,“ uvedl prezident Revelu Didier Roques pro deník L'Équipe.

„Báli jsme se, že dostaneme Dieppe, kam bychom museli jet přes celou Francii,“ zmínil Roques, že v osudí byl i tým, na jehož půdu by hráči museli urazit rovných 900 kilometrů.

Přestože byl Revel vylosován jako domácí tým, je jisté, že zápas neodehraje na vlastním hřišti. Ten totiž nesplňuje standardy francouzského poháru. „Toto výjimečné utkání nebudeme moci odehrát v Revelu. Zápas ale chceme uspořádat v blízkém okolí, abyste se ho mohli zúčastnit,“ uvedl klub na facebooku v příspěvku určeném fanouškům.

V úvahu připadá stadion v 50 kilometrů vzdáleném Toulouse, poměrně nedaleko je také Montpellier. Oba prvoligové týmy sice do aktuální fáze poháru postoupily, ale hrají ve venkovním prostředí. Jejich stadiony by tak Revel v případě domluvy mohl využít.

Úředním termínem zápasu proti PSG je neděle 7. ledna.

Jan Spurný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme