Manchester City v Madridu vydřel postupovou remízu 0:0, do semifinále Ligy mistrů jde i Liverpool

Fotbalisté Manchesteru City postupují do semifinále Ligy mistrů. Na hřišti Atlética Madrid dokázali uhrát remízu 0:0 a díky hubené výhře z úvodního zápasu španělského soupeře vyřadili. Dál jde i další anglický celek, Liverpool v domácím divokém zápase remizoval s Benficou Lisabon 3:3 a postupuje díky celkovému skóre 6:4. Citizens narazí na Real Madrid, Liverpool se utká s Villarrealem.

Sledovali jsme online Madrid (Aktualizováno: 23:06 13. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Stones z Manchesteru Citysvádí hlavičkový souboj s obranou Atlética Madrid

John Stones z Manchesteru Citysvádí hlavičkový souboj s obranou Atlética Madrid | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Oba týmy šly do zápasu s jiným výsledkem v zádech. Zatímco Manchester City po velice dobrém výkonu remizoval v lize s Liverpoolem a udržel se na prvním místě tabulky, Atlético se trápilo s Mallorcou a po prohře 0:1 se ještě bude strachovat v La Lize o čtvrtou příčku.

Zápa jsme sledovali ONLINE

Zápas začal opatrnými útoky na obou stranách, oba celky si byly vědomy toho, že jakákoliv chyba může být smrtící. Až po půl hodině hry začalo být před bránou domácího gólmana Jana Oblaka horko. Kyle Walker našel ze strany spoluhráče ve vápně a k míči se nakonec dostal İlkay Gündogan, který namířil balon jen do tyče.

To bylo ale veškeré vzrušení z první půle. Citizens drželi míč na kopačkách téměř 70 % času a kontrolovali hru.

Atlético vstoupilo do druhé pětačtyřicetiminutovky s odvážnější strategií a výsledkem bylo hned několik zakončení. Největší šanci měl Antoine Griezmann, který se opřel před vápnem ze vzduchu do balonu, který nakonec proplachtil těsně vedle tyče.

Do semifinále Ligy mistrů postoupil Real Madrid, úřadující šampiony z Chelsea udolal v prodloužení

Číst článek

Hra domácích začala nabírat obrátky, další zajímavou šanci netrefil Rodrigo de Paul. Citizens navíc museli kvůli zraněním střídat opory v podobě Kevina de Bruyneho a Kylea Walkera. Hráči kouče Diega Simeoneho se dostali do mnoha zajímavých šancí a často jim chyběly jen centimetry nebo trocha štěstí.

Mohutné posílení ofenzivy Atlética ke kýženému gólu, který by zápas dovedl alespoň do prodloužení, nevedlo. Závěr na stadionu Wanda Metropolitano byl infarktový. Nejdříve byl po velké strkanici vyloučen kvůli druhé žluté kartě domácí obránce Felipe, ojedinělou šanci Manchesteru následně spálil Gündogan a proti Suárezově střele v poslední minutě zasáhl Ederson.

Manchester City na hřišti soupeře ve druhé půle doslova ubránil remízu 0:0. V semifinále jej čeká další španělský soupeř, anglického lídra vyzve Real Madrid.

Postup Liverpoolu

Druhý anglický tým, který byl ve středu v osudí, měl o dost lepší výchozí pozici. Liverpool si přivezl z Lisabonu výhru 3:1 a Jürgen Klopp tak v domácí odvetě s Benficou řádně protočil sestavu.

Reds šli rychle do vedení, stejně jako v prvním klání se trefil netradiční střelec Ibrahima Konaté. Robustní obránce se vyšplhal do vzduchu a rozveselil Anfield přesnou hlavičkou. Benfica se ale možná trochu překvapivě vrátila do hry, mladý útočník Goncalo Ramos vsítil svůj premiérovou branku v Lize mistrů - 1:1.

Rozdmýchané naděje hostů se rozhodl uhasit domácí brazilský střelec Roberto Firmino, který vsítil v rozmezí deseti minut dvě branky a zdánlivě zápas rozhodl - 3:1.

Benfica se ale nevzdala a dokázala anglický celek ještě dvakrát zaskočit. Roman Jaremčuk nejdříve zakončil do prázdné brány poté, co obešel gólmana, a na 3:3 vyrovnal deset minut před koncem tvrdou ranou Darwin Núñez.

O postupu Reds ale už bylo v tu chvíli rozhodnuto a i přes obdivuhodnou snahu hostů jdou Kloppovi svěřenci dál do semifinále Ligy mistrů, kde se utkají se španělským Villarrealem, který v úterý překvapivě vyřadil mnichovský Bayern. 

Výsledky odvetných zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů

Atlético Madrid - Manchester City 0:0

Liverpool - Benfica Lisabon 3:3

Branky: 21. Konaté, 55. a 65. Firmino - 32. Ramos, 73. Jaremčuk, 82. Núñez

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme