Slavia v prvním poločase neměla šance, řekl po porážce olomoucký kouč Jílek

Souboj druhého celku tabulky minulého ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže se čtvrtým vyzněl v Olomouci jasně pro vicemistra. Slavia Praha zvítězila na téměř zaplněném Andrově stadiónu nad domácí Sigmou 3:0.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Olomouce Václav Jílek

Trenér fotbalistů Olomouce Václav Jílek | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Slavia neměla za první poločas žádné šance, ani jednu gólovou šanci. Měla dvě situace, které jsme nezvládli. Jedna střela z 25 metrů pod úhlem a odražený míč ve vápně. Žádná připravená věc, nic,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Olomouce Václav Jílek, podle kterého rozhodla hlavně produktivita.

Slavia vstoupila do ligového ročníku výhrou, Olomouc na jejím hřišti porazila jasně 3:0

Číst článek

„V momentě, kdy prohráváte se Slavií 0:2, tak jsme to otevřeli a pak měli šance, protože měli brejky,“ dodal k druhému poločasu.

Dvoubrankové vedení sešívaným na Hané zajistily závar před gólmanem Buchtu a střela Miroslava Stocha, která zapadla přesně k tyči.

Třetí gól po přestávce přidal Vladimír Coufal: „V přípravě jsme góly nedávali, dnes jsme je dali skoro ze všeho, i když tam byly další vyložené šance. Za 3:0 jsme obrovsky rádi a nula vzadu je bonus.“

Po přestávce ale Slavia hrozila z protiútoků a mohla vyhrát i vyšším rozdílem. Jeden z nejlepších hráčů hostujícího celku Miroslav Stoch ale nedokázal dát gól ani do prázdné branky. „Byla to moje velká chyba. Strašně jsem se na tu střelu soustředil a trefil jsem to patou. Úplně špatně,“ pousmál se Slovák.

Zatímco se Slavie může v klidu chystat na druhé kolo s Karvinou, olomoučtí fotbalisté se musí otřepat před pátečním zápasem v Mladé Boleslavi.

„Možná pro nás ta prohra byla krutá, ale my se přes to musíme přenést. I tohle přináší fotbal a další zápas budeme chtít zvládnout líp,“ nedělá z porážky tragédii brankář Sigmy Miloš Buchta.

Fortuna liga | 1. kolo
20.7. FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 1:3
21.7. 1.FK Příbram - FK Teplice 1:1
21.7. FC Slovan Liberec - MFK Karviná 1:0
21.7. FC Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 3:2
21.7. AC Sparta Praha - SFC Opava 2:0
22.7. Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 2:1
22.7. SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 0:3
23.7. FC Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme