Hradec Králové má po dvou letech reprezentanta. ‚Je to pocta,‘ přiznává brankář Východočechů Zadražil

Čeští fotbalisté v úterý poprvé trénovali na Strahově před úvodními zápasy nového ročníku Ligy národů. S týmem vyběhla na hřiště i trojice nováčků: obránce Matěj Ryneš s brankáři Jiřím Markovičem a Adamem Zadražilem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Zadražil

Adam Zadražil | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: Profimedia

Čtyřiadvacetiletý brankář Adam Zadražil si vysloužil premiérovou pozvánku do reprezentačního áčka dobrými výkony v Hradci Králové. Ligu začal pravidelně chytat v únoru, v této soutěžní sezoně zatím na hřišti nechyběl ani minutu a svůj tým pravidelně drží povedenými zákroky. I přesto Zadražila nominace od kouče Haška překvapila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport z reprezentačního srazu, kde se představili tři nováčci

„Neuměl jsem si to představit, i proto, že máme dobré gólmanské zastoupení, i v Česku, i ve světě. Opravdu si toho vážím a je to pocta. Sice budu nervózní z toho, že si zahraju s někým, kdo hraje velký evropský fotbal, ale těším se,“ říká Adam Zadražil, který v národním týmu vytvořil gólmanskou trojici s Matějem Kovářem a dalším nováčkem Jakubem Markovičem.

Zadražil je odchovancem jihočeského Chýnova a v roce 2014 odešel do akademie druholigového Táborska. Na kontě má dva starty za reprezentační osmnáctku, jinak se mu ale pozvánky do mládežnických výběrů vyhýbaly.

„V mládeži jsem působil v Táborsku, což byla druhá dorostenecká liga. Nehrál jsem nejvyšší soutěž, byl jsem trochu z očí, o to víc mě první nominace těší,“ dodal rodák z Mladé Boleslavi.

Zadražilovi se podařil výjimečný úspěch. Před dvěma lety se sice z Hradce Králové probojoval do reprezentace záložník Adam Vlkanova, před ním se ale hráči z východočeského klubu přímo do elitního domácího výběru dlouho nedostávali.

„Od hodně lidí jsem dostal slova podpory a gratulace. Od Václava Pilaře a Toma Petráška jsem vyzvídal, co mě čeká. Něco mi nastínili a vše bylo pozitivní,“ pochvaluje si gólman Adam Zadražil, který zmínil i své klubové spoluhráče a bývalé reprezentanty Václava Pilaře s Tomášem Petráškem.

Čeští fotbalisté zahájí Ligu národů v sobotu v Gruzii, o tři dny později přivítají v Edenu Ukrajinu. Stanice Radiožurnál Sport nabídne přímé přenosy obou zápasů českých reprezentantů.

Lukáš Michalík, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme