Velké oslabení pro Plzeň. Kanonýr Durosinmi musí na operaci s kolenem a letos už si nezahraje

Fotbalisté Plzně přišli minimálně do konce podzimní části sezony o svého nejlepšího střelce Rafiua Durosinmiho. Dvacetiletý nigerijský útočník má po střetu s vlastním brankářem Mariánem Tvrdoněm ze sobotního ligového utkání v Liberci poškozené vazy v koleně a v úterý podstoupí operaci. Západočeský klub o tom informoval na svém webu.

Plzeň (Aktualizováno: 13:47 23. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nigerijský útočník Rafiu Durosinmi ve zbytku podzimní části sezony už další gól za Plzeň nepřidá. Musí podstoupit operaci kolene

Nigerijský útočník Rafiu Durosinmi ve zbytku podzimní části sezony už další gól za Plzeň nepřidá. Musí podstoupit operaci kolene | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

„Bohužel s Rafiem už nemůžeme do konce podzimu počítat. Držíme mu nyní palce, aby vše proběhlo podle plánu, brzy začal s rekonvalescencí a dokázal se co nejrychleji v plné síle vrátit. Doba pauzy se nyní těžko odhaduje, je velmi individuální. Má však naši plnou podporu a veškerý špičkový servis našich klubových lékařů i fyzioterapeutů,“ uvedl sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Durosinmiho vážné zranění, které utrpěl v 53. minutě víkendového utkání, je pro Viktorii velkou ranou. Vytáhlý útočník se v úvodu sezony dostal do skvělé formy a byl nejlepším střelcem aktuálně třetího celku ligové tabulky.

Top střelec

Durosinmi si dosud v tomto ročníku nejvyšší soutěže připsal šest branek a pět asistencí a ztrácí jediný gól na nejlepšího kanonýra ligy sparťana Lukáše Haraslína. Třikrát se také trefil v Evropské konferenční lize.

Rodák z Lagosu přišel do Česka na začátku roku 2021, kdy si ho vyhlédla Karviná. V nejvyšší soutěži se gólově uvedl loni v únoru při překvapivé výhře Slezanů na hřišti pražské Slavie. Do Plzně Durosinmi zamířil před rokem nejprve na hostování, které se v létě změnilo v přestup. V české nejvyšší soutěži má na kontě 45 zápasů a 13 gólů.

Svou bilanci ale nejméně do února nerozšíří. Viktorii čeká na podzim ještě osm ligových duelů, další čtyři zápasy odehrají Západočeši v Evropské konferenční lize a jeden v domácím poháru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme