Juventus se v Madridu pokusí proti Realu o zázrak, Bayern hájí těsný náskok ze Sevilly

Fotbalisté Realu Madrid jsou před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů proti Juventusu Turín jednou nohou v semifinále, protože si z úvodního utkání přivezli vítěství 3:0. Jenže jak ukázala úterní odveta AS Řím proti Barceloně, ani třígolový náskok z prvního zápasu není zárukou úspěchu. Náskok si na domácí stadion přivezl i Bayern Mnichov ze Sevilly, kde suverén Bundesligy zvítězil 2:1.

Madrid, Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo proměnil proti PSG pokutový kop.

Cristiano Ronaldu v dresu Realu. | Foto: Anthony Bibard | Zdroj: Panoramic

V domácí soutěži se Realu sice příliš nedaří a v tabulce je až čtvrtý s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí Barcelonu, v Lize mistrů ale španělský gigant válí a usiluje o třetí celkové vítězství v řadě. K tomu má zatím nakročeno výborně, protože v úvodním čtvrtfinálovém duelu vyhrál na hřišti Juventusu jednoznačně 3:0.

Fotbalová senzace s českou stopou. Obrat proti Barceloně slaví s AS Řím i Patrik Schick

Číst článek

Dvě branky Realu vstřelil v Turíně Cristiano Ronaldo a hlavně jeho druhá trefa stála za to – portugalský kanonýr vystřihl po centru do vápna dokonalé nůžky, za což mu tleskali i fanoušci soupeře. Portugalská megastar dala v dosavadních devíti zápasech sezony LM už 14 branek. Jen tři góly tak Ronaldovi chybí k vyrovnání vlastního rekordu ze sezony 2013/14.

V útoku Real slabinu zřejmě nemá, v obraně by ale mohl mít problémy. Bude mu totiž chybět vykartovaný stoper Ramos, další střední obránce Nacho má zase zdravotní potíže. A protože zdraví trápí i Velleja, bude muset na stoperské pozici zřejmě zaskakovat záložník Casemiro.

„Všichni už nás vidí v semifinále, ale tomu nesmíme podlehnout. Hrajeme o to, abychom zachránili sezonu, proto musíme do utkání nastoupit s maximální koncentrací a nic nepodcenit," burcuje kouč Realu Zinédine Zidane.

Bayern by rád získal treble

Bayern na rozdíl od Realu v domácí lize dominuje a pět kol před koncem už má jistý zisk bundesligového titulu. K němu by rád přidal ještě triumf v domácím poháru a hlavně v Lize mistrů, kterou bavorský velkoklub vyhrál naposledy před pěti lety. K postupu do semifinále stačí Bayernu jakákoliv výhra, remíza nebo porážka 0:1.

V domácí Allianz Areně navíc Bayern prohrál naposledy loni v dubnu a v posledních čtyřech zápasech tam nedostal ani gól. Seville se navíc v poslední době příliš nedaří a z posledních šesti soutěžních utkání vyhrála jediné.

„Ale v osmifinále se nám povedlo vyhrát na hřišti Manchesteru United, tak proč by se nám to nemohlo povést i v Mnichově. Ve fotbale to možné je," neskládá zbraně záložník Sevilly Steven N'Zonzi.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme