Žádný gól, brzké střídání i nepodání ruky trenérovi. Messimu se v PSG zatím příliš nedaří

Jde o jednoho z nejlepších fotbalových útočníků všech dob, přesto se zdá, že Lionela Messiho nezastihl začátek v novém klubu v dobré formě. Zatím zaznamenal jen několik šancí a dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Už v týdnu po remíze s Bruggami mluvil trenér PSG Mauricio Pochettino o tom, že se ještě nesehrál se svými spoluhráči. V neděli v ligovém zápase pak svého slavného krajana střídal už v 76. minutě. Messi mu pak nepodal ruku.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi nechce podat ruku trenérovi Mauriciu Pochettinovi

Lionel Messi nechce podat ruku trenérovi Mauriciu Pochettinovi | Foto: Francois Mori | Zdroj: ČTK / AP

„Nikdo v našem mužstvu nemůže být spokojený s výkonem ani s výsledkem. Přijeli jsme sem pro body, pro všechny body. Klobouk dolů před hráči Brugg. Chtěli to víc než my a zasloužili si bod,“ ve čtvrtek citoval Pochettina web UEFA.com po zápase, který měl pařížský klub jako favorit celé soutěže jasně vyhrát.

Messi, letní posila z Barcelony, tehdy poprvé v PSG nastoupila po boku dalších hvězdných útočníků Neymara a Kyliana Mbappého. Jejich spolupráce ale příliš nefungovala.

Mbappé v 15. minutě nahrál na vedoucí gól Anderu Herrerovi, ale krátce po pauze odstoupil kvůli zranění. Messi trefil brankovou konstrukci, Neymar byl prakticky neviditelný.

Messi, Neymar a Mbappé na Bruggy nevyzráli. ‚Potřebují čas,‘ hájí hvězdy kouč PSG Pochettino

Číst článek

„Potřebují čas, aby si vytvořili vzájemné porozumění. To je jasné a už jsme o tom v posledních dnech mluvili. Musíme vybudovat tým,“ upozornil Pochettino, který zůstává optimistou.

„Nebyl to pro nás dobrý večer. Je potřeba zůstat v klidu a pokračovat v práci. Časem se věci zlepší,“ přidal argentinský kouč.

Messi pak neskóroval ani v neděli v utkání s Lyonem v nejvyšší francouzské soutěži, kde se poprvé představil domácím divákům. Ve 37. minutě byl ale velmi blízko, jeho střela z přímého kopu však orazítkovala jen spojnici tyče a břevna.

Argentinský kouč pak stáhl svého krajana ze hřiště v 76. minutě za stavu 1:1, načež mu vítěz Zlatého míče odmítl podat ruku. Podle Pochettina však byl Messi s rozhodnutím smířený, mírnil jeho gesto. PSG duel rozhodlo dík trefě střídajícího Maura Icardiho v 92. minutě a vyhrálo 2:1.

„Každému je jasné, že máme v týmu 35 skvělých fotbalistů. Hrát jich ale může vždy jen jedenáct. Je tedy na nás, abychom dělali rozhodnutí, která jsou ve prospěch celého týmu a hráčů,“ uvedl Pochettino na pozápasové tiskové konferenci.

„Všichni trenéři tohle znají. Občas to funguje, občas ne. Někdy se to hráčům líbí, někdy ne. Jenže to je přesně ten důvod, proč tu jsme. Ptal jsem se ho pak (Messiho), jak na tom je, a řekl mi, že je v pohodě,“ prohlásil Pochettino.

ČTK, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme