VIDEO: Kličky a nádherné góly. ‚Vše, co vidíte, že někdo dělá, Pelé ukázal první,‘ upozornil Haaland

Odchod jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob Brazilce Pelého je smutnou sportovní tečkou končícího roku 2022. Sociální sítě se plní příspěvky s fotografiemi, dobovými záběry a na trojnásobného mistra světa vzpomínají i současné hvězdy světového fotbalu.

Brasília Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pelé je považován za nejlepšího hráče historie. Jako jediný vyhrál třikrát mistrovství světa. Jedna z nejslavnějších postav světového sportu zemřela ve čtvrtek v 82 letech. Brazilská vláda po jeho skonu vyhlásila tři dny státního smutku.

Byl to právě věčně usměvavý Brazilec, který inspiroval miliony lidí po celém světě a to včetně předních světových fotbalistů.

Novopečený mistr světa Argentinec Lionel Messi na sociální sítě umístil několik fotografií se stručným vzkazem: Odpočívej v pokoji.

O něco výřečnější byl ve svém kondolenčním vyjádření Portugalec Cristiano Ronaldo, podle kterého byl Pelé vzorem pro miliony lidí po celém světě. „Pouhé sbohem s věčným králem Pelém nikdy nebude stačit k vyjádření bolesti, kterou v současné době prožívá celý fotbalový svět.“

Nadčasový fotbalista

O Pelého fotbalové genialitě a nadčasovosti výstižně vypovídá video, které sdílelo už více jak 30 tisíc uživatelů sociální sítě Twitter. Na něm jsou vidět fotbalové finesy, kličky a krásné góly, o které se v minulosti postaral právě Pelé a později jej předváděli i ostatní fotbalisté

Právě na tento fakt upozornil jeden z nejlepších útočníků současnosti Nor Erling Haaland. Hráč Manchesteru City ve svém příspěvku napsal. „Všechno, co vidíte, že nějaký hráč na hřišti dělá, udělal Pelé jako první.“ A měl pravdu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme