Přes veškerou jejich kvalitu je v našich silách být lepší, věří trenér Slavie Trpišovský před odvetou s Lille

Moc o tom nepřemýšlet a hrát srdcem, radí slávistický kouč Jindřich Trpišovský svým svěřencům před odvetou play-off o Ligu mistrů proti Lille, ve které budou Pražané dohánět dvoubrankovou ztrátu z Francie.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edon Zhegrova a Hakon Haraldsson z Lille v souboji s Lukášem Provodem ze Slavie

Edon Zhegrova a Hakon Haraldsson z Lille v souboji s Lukášem Provodem ze Slavie | Foto: Laurent Sanson | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie se pokusí smazat dvougólové manko z Francie a postoupit přes Lille do Ligy mistrů. Pražané minulý týden poznali ofenzivní kvalitu soupeře hlavně ve druhém poločase, kdy dvakrát inkasovali. Sešívaní taky dvě branky dali, ale kvůli ruce a ofsajdu je rozhodčí neuznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakou taktikou Slavia půjde do domácí odvety proti Lille

„Myslím, že jsou trošku zranitelní v pokutovém území a v obraně,“ naznačuje trenér Trpišovský, jak by se dalo vyzrát na soupeře z Francie. V předchozích třech utkáních kvalifikace Ligy mistrů určil svým svěřencům defenzivnější taktiku. V odvetě závěrečného předkola proti Lille budou muset sešívaní hrát odvážněji. 

„Musíme do toho jít trošku po hlavě, méně přemýšlet nad postavením a taktikou, hrát víc srdcem než rozumem. Přes veškerou jejich kvalitu, technickou vybavenost a rychlost si myslím, že je v našich silách zlepšit se a předvést lepší výkon. Dokázali jsme dát dva góly, které bohužel nebyly uznány. Věřím, že se doma dostaneme do stejných situací,“ přeje si slávistický trenér.

Slavia přitom nesmí zapomenout na defenzivu, protože útočníci Lille, hlavně Kanaďan Jonathan David nebo Edon Zhegrova z Kosova, úspěšní střelci z prvního utkání, jsou znovu připraveni trápit obranu Pražanů.

„Musíme myslet i na to, že kdybychom dostali gól, bude to hodně těžké. Ale nesmíme se bát, musíme být odvážní, hrát všechno dopředu. Doufám, že se nám podaří dát v prvním poločase gól, aby z toho bylo ještě drama,“ přeje si Tomáš Holeš.

Obránce Slavie zároveň ví, že musí sešívaní doma hrát více přímočaře. „Nesmíme v útočné fázi tolik ztrácet balony, protože mají smrtící protiútoky. Musíme být daleko kvalitnější na míči, zjednodušit hru, daleko víc to sypat do vápna a udělat jim trošku peklo,“ říká Holeš.

Jestli Slavia dokáže v odvetě v Edenu otočit skóre dvojutkání a postoupit přes Lille do Ligy mistrů, se dozvíte v přímém přenosu Radiožurnálu Sport, který začne ve 21 hodin.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme