Napětí je cítit i na tréninku, říká Holeš. Slavii čeká boj o Evropskou ligu, pro trenéra je to sen

Fotbalisté Slavie vstupují do evropských pohárů. Loni se v nich s námahou dostali do základní skupiny Konferenční ligy a pak v ní navzdory slabším soupeřům vypadli, letos se zkusí dostat do vyšší Evropské ligy. Začínají večer doma ve třetím předkole proti ukrajinskému Dnipru.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Holeš

Tomáš Holeš | Zdroj: Profimedia

I zahraniční fotbalisté Slavie počítají v češtině počet přihrávek v kroužku kolem protihráčů, kteří se jim snaží zabránit, a volají kotoul, když mají udělat za trest kotrmelec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se fotbalisté Slavie Praha připravují na souboj s ukrajinským Dniprem o účast v Evropské lize

Zkrátka to vypadá, že na posledním tréninku panuje uvolněná pohodová atmosféra, ale zdání může klamat, říká kapitán Slavie Tomáš Holeš.

„Je prostě i na tréninku cítit, že je to Evropa, je to něco trochu jiného, takové napětí. Máte dva zápasy, můžete samozřejmě vypadnout a jde o hodně. Všichni chceme do skupiny Evropské ligy a chceme pro to udělat maximum.“

Dolní patro ráje

Kdyby se to slávistům povedlo, připadal by si prý šéf klubu Jaroslav Tvrdík jako v ráji. Trenér Jindřich Trpišovský to vidí trochu jinak.

„V ráji bych asi byl, kdyby to byla Liga mistrů po které všichni toužíme a chceme ji dostat zpátky do Edenu. To máme všichni v sobě. Nevím, jestli je nějaký podráj, nebo dolní patro ráje, tak to by bylo asi tohle. O Ligu mistrů bohužel letos nehrajeme a tím, že nejvyšší možná meta je letos Evropská liga, tak kdybych měl něco říct, je to pro nás sen se do ní dostat. Jsou tam skvělé týmy.“

První krok k tomu zkusí fotbalisté Slavie udělat v úvodním zápase třetího předkola proti Dnipru. Začne v 19 hodin, stejně jako zápas kvalifikace Konferenční ligy mezi Plzní a maltskou Gzirou a stejně jako kombinovaný přímý přenos Radiožurnálu Sport.

Utkání pražské Slavie proti ukrajinskému Dnipru bude server iROZHLAS.cz sledovat v podrobné online reportáži.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme