Zákaz činnosti a pokuta. Exkancléře Mynáře potřetí potrestala fotbalová etická komise, znovu se odvolal

Etická komise Fotbalové asociace České republiky už potřetí potrestala bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře dvouletým zákazem činnosti a pokutou 50 000 korun za narušení regulérnosti první ligy. Upozornil na to Deník N a uvedl, že se Mynář, jenž působí jako předseda klubu TJ Osvětimany, proti trestu odvolal a má se během listopadu dostavit k odvolacímu řízení.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vratislav Mynář na tiskové konferenci.

Vratislav Mynář na tiskové konferenci. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Etická komise potrestala Mynáře v případu spjatém s rozsáhlou aférou kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra za narušení regulérnosti české nejvyšší soutěže poprvé v listopadu roku 2022. Někdejší kancléř bývalého českého prezidenta Miloše Zemana se podle ní provinil ve třech případech, pokaždé při utkáních Slovácka.

‚Pls help.‘ V policejním spisu ke kauze Berbr figuruje podle médií i jméno hradního kancléře Mynáře

Číst článek

„Naváděl pana Romana Berbra k ovlivnění utkání Fortuna ligy,“ uvedla komise. Doplnila, že se jednalo o prvoligové zápasy z března a dubna roku 2018 proti Bohemians 1905, Zbrojovce Brno a Dukle Praha.

Mynář se proti trestu odvolal a odvolací komise vloni v únoru vrátila případ z procesních důvodů etické komisi. Ta na začátku letošního roku verdikt ve stejné výši potvrdila.

Někdejší kancléř však znovu podal odvolání a odvolací komise letos v březnu rozhodnutí zrušila a z procesních důvodů opět případ vrátila disciplinárnímu orgánu. Podle dostupných informací odvolací komise nezpochybňovala trest, ale způsob, jakým k němu etická komise dospěla. Ta svůj původní verdikt znovu potvrdila koncem srpna.

Berbr byl v polovině června u soudu v Plzni nepravomocně odsouzen k tříletému trestu s pětiletou podmínkou, dvoumilionové pokutě a tříletému zákazu výkonu funkce statutárního zástupce spolku, nadace či nadačního fondu.

Okresní soud ho uznal vinným pouze ze zpronevěry peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu, nikoliv však z podplácení a pomoci k podplácení za účelem ovlivňování zápasů druhé a třetí ligy a z účasti v organizované zločinecké skupině. Berbr se proti verdiktu odvolal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme