Ovečkinova ruská parta se sešla na pokoji a porušila opatření, Washington zaplatí vysokou pokutu

Washington kvůli porušení protikoronavirových opatření přijde v NHL na nějaký čas o kapitána Alexandra Ovečkina, dalšího útočníka Jevgenije Kuzněcova, obránce Dmitrije Orlova a brankáře Ilju Samsonova. Capitals navíc za to, že se všichni čtyři ruští hokejisté potkali na hotelovém pokoji, zaplatí pokutu 100 tisíc dolarů (asi 2,2 milionu korun).

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin

Alexandr Ovečkin | Zdroj: Reuters

Ovečkin i jeho tři spoluhráči měli podle agentury AP sice negativní testy na covid-19, podle pravidel ale stejně musí strávit nějaký čas mimo tým.

Ovečkin jako osmý v NHL dosáhl mety 700 gólů. Voráček asistoval u dalšího vítězství Philadelphie

Číst článek

„Lituji toho, že mě napadlo se s klukama potkat na pokoji. Poučím se z toho,“ uvedl v prohlášení pětatřicetiletý útočník, který je s pěti body nejproduktivnějším hráčem Capitals v sezoně.

Premiérová pokuta

Washington se stal prvním finančně potrestaným klubem kvůli provinění vůči opatřením proti šíření koronaviru.

„Děláme všechno pro to, aby hráči i trenéři pracovali v bezpečném prostředí. Proto jsme zklamáni rozhodnutím hráčů sejít se na pokoji mimo schválené prostory. Trest přijímáme a uděláme všechno pro to, aby se situace neopakovala,“ uvedl klub.

Washington sehraje nejbližší utkání v pátek doma proti Buffalu. Od 22. do 30. ledna poté čeká Capitals pět zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme