Brankář Bartošák skončil v Třinci a přerušil sportovní kariéru. Problémy řešil alkoholem, podstoupí léčbu

V posledních dnech se spekulovalo o potížích gólmana Třince Patrika Bartošáka. Oceláři na svých stránkách v pátek oznámili, že se šestadvacetiletých brankářem ukončili spolupráci kvůli porušení životosprávy a povinností profesionálního sportovce. Sám Bartošák v oficiálním prohlášení uvedl, že se dostal do osobních problémů, které řešil v kombinaci s alkoholem. Z tohoto důvodu přerušuje sportovní kariéru a podstoupí léčbu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Bartošák v akci během utkání s Ruskem.

Patrik Bartošák v dresu národního týmu na mistrovství světa v Bratislavě. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů. A pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem,“ vysvětlil na klubovém webu sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

2:04

Za každý zákrok deset korun. Brankář Hrubec vymyslel charitativní projekt na podporu parahokejistů

Číst článek

Patrik Bartošák tak po přestupu do Třince z konkurenčních Vítkovic odehrál za Oceláře 11 extraligových zápasů, ve kterých udržel dvě čistá konta.

Nyní se kvůli svým potížím rozhodl přerušit sportovní kariéru. „V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení,“ uvedl v oficiálním prohlášení.

Šestadvacetiletý brankář dále poděkoval vedení Ocelářů za podporu a požádal o pochopení. „Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji,“ dodal.

Jeho kariéru přibrzdily potíže už před čtyřmi roky, kdy působil v zámoří, konkrétně na farmě Los Angeles Kings. Na podzim 2015 ho v USA zatkla policie, protože měl napadnout svoji tehdejší přítelkyni a vyhrožovat jí. Po incidentu Bartošáka propustili z vazby na kauci s tím, že se nesmí s napadenou ženou stýkat a nijak ji kontaktovat. Zároveň český gólman v Americe, kde chytal v AHL za farmářský klub Manchester Monarchs, skončil a vrátil se do Česka.

V extralize se Bartošák usadil ve Vítkovicích, kde se zařadil mezi opory a patřil k nejlepším gólmanům soutěže. Výbornými výkony si vysloužil i pozvánku do reprezentace, v jejímž dresu se podíval jako trojka na olympijské hry v Pchjongčchangu a letos i na mistrovství světa do Bratislavy.

Na květnovém šampionátu odchytal Bartošák šest utkání a mimo jiné zaujal i příběhem, když po vítězství nad Švédskem spěchal do porodnice za současnou manželkou, která porodila jejich syna Damiána. V létě pak přestoupil z Vítkovic do týmu rivala z Třince.

Anna Doškářová, Šimon Tatíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme