Finálový zápas mistrovství vidělo 3,74 milionu diváků. Sledovanost překonaly jen olympijské hry v Naganu

Nedělní finálový zápas na MS v hokeji mezi Českem a Švýcarskem sledovalo na ČT Sport a na internetovém iVysílání rekordních 3,74 milionu diváků starších čtyř let. Jde o nejsledovanější přenos na kanále ČT Sport a druhý divácky nejúspěšnější sportovní přenos v České televizi vůbec po finále olympijských her v Naganu ČR – Rusko v roce 1998, které vidělo 4,16 milionu diváků. Řekl to Martin Klimeš z tiskového oddělení České televize.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po přebrání trofeje zaplavily led konfety

Po přebrání trofeje zaplavily led konfety | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nedělní finále bylo vůbec nejsledovanějším pořadem na všech tuzemských televizích od 25. prosince 2022, kdy ČT vysílala pohádku Krakonošovo tajemství. Zároveň šlo s 253 000 diváky o nejsledovanější stream v historii měření.

Pohádka, která se stala skutečností. Na oslavy se moc těším, hlásí mistr světa Dostál

Číst článek

Zápas, ve kterém Češi zdolali Švýcary 2:0 a stali se po 14 letech mistry světa, si nenechalo ujít 76 procent lidí, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi. Alespoň na chvíli si jej pak pustilo 4,81 milionu diváků.

Tisíce lidí zároveň finále sledovalo na velkoplošných obrazovkách v centrech měst, ve fanouškovských zónách nebo restauracích. „Česká televize vydala na nedělní zápas přes 300 povolení k veřejné projekci,“ uvedl Klimeš.

Druhým nejsledovanějším zápasem na letošním šampionátu byl na ČT Sport a v iVysílání čtvrtfinálový duel ČR – USA s 2,52 milionu diváků a zásahem 3,33 milionu lidí. Třetí byl sobotní přenos ze semifinále Česko – Švédsko s 2,33 milionu diváků. Alespoň na tři minuty si jej pustilo 2,96 milionu lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme