Koulař Staněk si po zranění nedává na olympiádě velké cíle. ‚Umístěním se nechci svazovat,‘ říká

Koulař Tomáš Staněk se chystá na své třetí olympijské hry. Jeho plány mu ale už na začátku atletické sezony zhatilo zraněné tříslo. I přesto na olympiádu do Paříže pojede, na bolestivý moment z konce května ale nezapomíná.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Staněk v kvalifikaci mistrovství světa

Tomáš Staněk v kvalifikaci mistrovství světa | Zdroj: Profimedia

„Byl to začátek sezony, první závod. Místo, abyste čekal, jak se bude vyvíjet sezona, tak vás loupne v třísle a běháte po doktorech,“ zavzpomínal koulař Staněk na trhlinu v tříslech, kterou cítí i po necelých dvou měsících od zranění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se před olympiádou v Paříži cítí český koulař Tomáš Staněk

„Občas se ozve, když mu dám trochu víc ‚počoudit‘. Ale neozve se tak, že bych nemohl nic dělat. Jen chce opečovat, aby trochu povolilo,“ popisuje 33letý koulař, jak bolavé tříslo zvládá.

Staněk kvůli zranění vynechal Zlatou tretru a veškerou přípravu soustředil na nadcházející olympijské hry v Paříži. Musel ji ale kvůli zranění trochu změnit.

„Všechno dělám tak, aby mě to nepoznamenalo. Třeba kdybych dělal těžké dřepy a věděl bych, že druhý den půjdu házet, tak vím, že pro to tříslo to nebude úplně dobré, že ty nohy budu mít ztuhlé,“ naznačil, jak upravil tréninkové jednotky.

Sedmnáct ruských a běloruských sportovců může přijít o olympiádu. Měli porušit pravidla o neutralitě

Číst článek

I kvůli zraněním poznamenané sezoně se Staněk ke konkrétnímu cíli neupíná, určitě by ale chtěl postoupit do finále.

„Nějakým umístěním se nechci svazovat, spíš tam chci podat svůj nejlepší výkon. Myslím, že nikdo nechce do finále projít víc než já. Mám v sobě tu největší motivaci,“ představuje své cíle do Paříže.

Staněk začne svou olympijskou cestu 2. srpna koulařskou kvalifikací. Na předešlých hrách skončil nejlépe na 17. místě.

Karel Schamberger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme