Macháč s Pavláskem olympijský bronz ve čtyřhře nezískali, Američanům podlehli ve dvou setech

Tenisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek olympijský bronz ve čtyřhře nezískali. V boji o třetí místo dnes prohráli na pařížské antuce s nasazenými trojkami Američany Taylorem Fritzem a Tommym Paulem za hodinu a 11 minut 3:6, 4:6. Předtím odvrátili šest mečbolů.

Paříž (Aktualizováno: 16:41 3. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem | Foto: Violeta Santos Moura | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Macháč, který v pátek vybojoval po boku Kateřiny Siniakové zlato ve smíšené čtyřhře, druhý cenný kov pod pěti kruhy v Paříži nepřidal. S o šest let starším Pavláskem prohráli i druhý duel proti americké dvojici. V semifinále nestačili na Austina Krajicka a Rajeeva Rama.

Olympijské hry v Paříži zakončil ceremoniál i s Tomem Cruisem, štafetu převzalo Los Angeles

Číst článek

Macháč s Pavláskem nevyužili šanci stát se ve čtyřhře prvními českými mužskými medailisty z olympijských her. Dosud uspěli pod pěti kruhy jen v roce 1988 Miloslav Mečíř s Milanem Šrejberem, kteří pro Československo získali bronz v Soulu.

Daviscupoví reprezentanti Macháč a Pavlásek hledali těžko v zápase recept na tvrdé servisy amerických soupeřů. V prvním setu přišli dvakrát o podání a prohrávali brzy 1:5. V sedmém gamu sice manko jednoho brejku smazali, Fritz s Paulem už ale sadu dotáhli do vítězného konce.

Na začátku druhého setu získali Američané při servisu Macháče další brejk a směřovali za vítězstvím. Češi nicméně závěr zdramatizovali. Za stavu 3:5 odvrátili tři mečboly a totéž se jim povedlo v desáté hře, kdy při Fritzově podání smazali manko 0:40.

Čeští hráči si následně vypracovali i brejkbol, ten ale 12. singlista světa Fritz díky tvrdému servisu odvrátil. Při další výměně pak Macháč poslal míč do autu, Američané získali sedmý mečbol a na ten už berounský rodák zahrál return jen do sítě.

ČTK, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme