České volejbalistky začaly kvalifikaci na mistrovství Evropy překvapivou prohrou 2:3 se Švédskem

České volejbalistky na úvod kvalifikace mistrovství Evropy nečekaně klopýtly. V Jablonci nad Nisou dnes prohrály se Švédskem 2:3 po setech 25:19, 22:25, 25:15, 20:25, 7:15 a získaly jen bod. Druhý zápas čeká svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera v sobotu ve Finsku. Do Jablonce se český tým vrátí příští týden a ve středu 22. srpna se utká s Estonskem.

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky (ilustrační fotografie)

České volejbalistky (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Na nahrávce nastoupila od začátku Valková a zprvu pestře řídila český útok. Navíc v prvním setu při jejím servisu domácí hráčky odskočily po pětibodové sérii do vedení 15:9, což úvodní sadu rozhodlo.

1:12

Čeští juniorští volejbalisté jsou příslibem do budoucna. ‚Věřím, že se dostaneme i pod olympijské kruhy.'

Číst článek

I ve druhém setu české volejbalistky od začátku vedly, ale za stavu 21:17 přišel výpadek na příjmu a následně i v útoku. Ztratily sedm bodů v řadě, sice ještě odvrátily jeden setbol, ale po smeči Havelkové do autu o druhý set přišly.

Ve třetí sadě povolily domácí reprezentantky Švédkám jen patnáct bodů, ale dotáhnout zápas do vítězného konce nedokázaly. Ve čtvrtém setu úplně vypadly z rytmu a nechaly soupeřky rozehrát. Nepomohl příchod nahrávačky Šmídové ani další změny a duel rozhodl tie-break.

Zápas dohrály české volejbalistky v křeči. S nadšeně hrajícími soupeřkami prohrávaly v závěrečném dějství 3:8, po esu Švédek 4:11 a už se nezvedly.

Během srpna odehrají Češky čtyři zápasy kvalifikace, zbylé dva je čekají netradičně až v lednu. Na šampionát, který se příští rok uskuteční v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, postoupí ze skupiny E dva týmy.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek v Jablonci nad Nisou:

Skupina E:

ČR - Švédsko 2:3 (19, -22, 15, -20, -7)
Rozhodčí: Skudnik (Slovin.), Vaško (SR). Čas: 114 min. Diváci: 1300.
Sestava a body ČR: Mlejnková 10, Strušková 6, Valková 2, Havelková 14, Holásková 12, Orvošová 16, libero Dostálová - libero Chevalierová, Purchartová 2, Kohoutová, Kossányiová 1, Šmídová, Kopáčová 3, Svobodová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Švédska: I. Haaková 27, A. Haaková 17, Lundvallová 10.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme