Přindiš dojel v závěrečném závodě v Paříži na druhém místě a ovládl celkové hodnocení Světového poháru

Kajakář Vít Přindiš potřetí v kariéře ovládl hodnocení Světového poháru ve vodním slalomu. Čtyřiatřicetiletý exmistr světa udržel průběžné vedení v seriálu díky dělenému druhému místu ve finálovém závodě na budoucí olympijské trati v Paříži. Navázal na triumfy z let 2017 a 2021 a vyrovnal se trojnásobnému vítězi Jiřímu Prskavcovi a dalším čtyřem kajakářům v čele historických statistik disciplíny.

Paříž (Aktualizováno: 16:48 7. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš

Vít Přindiš | Zdroj: Profimedia

Prskavcovi se po semifinálovém triumfu závěrečná pařížská jízda nepovedla a se třemi dotyky branek obsadil sedmé místo.

Kanoistka Satková dojela ve finále Světového poháru na druhá, nestačila jen na Australanku Foxovou

Číst článek

„Přišel za mnou do cíle Peter Kauzer a říkal, vítej v klubu. Takto mě přivítal v exkluzivním klubu trojnásobných vítězů Světového poháru. Jsem za to strašně rád, dařilo se mi a mám čtyři medaile z pěti závodů, což je úplná pecka,“ sdělil své dojmy Radiožurnálu Sport Přindiš.

Vítěz dvou letošních závodů SP a obhájce celkového prvenství se v konečné klasifikaci musel spokojit se třetím místem.

Mezi obě české hvězdy, které ovládly posledních šest ročníků seriálu, se vklínil Ital Giovanni de Gennaro, který sezonu zakončil devátým místem. Premiérové vítězství v kariéře vybojoval domácí reprezentant Titouan Castryck.

Prskavec chyboval

Tresty se naopak nevyhnuly Prskavcovi. Po semifinálovém triumfu se mu závěrečná pařížská jízda nepovedla a se třemi dotyky branek obsadil sedmé místo.

1:42

Je to jeden ze snů každého závodníka, říká Přindiš o celkovém vítězství ve Světovém poháru

Číst článek

„Věděl jsem, že na medaili je třeba jet skvělou jízdu, ale dal jsem jednoho blbého šťoucha rukou a bohužel pak naskočily další,“ konstatoval Prskavec.

„Ve Francii jsem medaili ještě nikdy neměl, tak si říkám, že v dalším závodě v příštím roce bych to tu mohl zlomit,“ dodal s výhledem na olympijský start.

Vítěz letošních závodů SP v Praze a Tacenu, kde byl pokaždé jediným Přindišovým přemožitelem, a obhájce celkového prvenství se v konečné klasifikaci musel spokojit se třetím místem. 

„Já jsem si to celkové pořadí odpálil (38. místem v Seu) ve Španělsku. Trojka je pěkná, ale samozřejmě jsem si to chtěl ujet hezčí jízdou,“ řekl Prskavec.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme