Mladý tým obstál. Třetí místo na Pražském baseballovém týdnu není špatné, říká talent Prokop

Na 43. ročníku druhého nejstaršího baseballového turnaje v Evropě skončila omlazená česká mužská reprezentace třetí. Dvakrát totiž v Praze porazila Němce, zatímco oběma asijským finalistům z čela světového žebříčku podlehla.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednadvacetiletý talent Milan Prokop má zkušenosti i z World Baseball Classic 2023

Jednadvacetiletý talent Milan Prokop má zkušenosti i z World Baseball Classic 2023 | Zdroj: Profimedia

Češi sice prvenství na Pražském baseballovém týdnu neobhájili, v omlazené sestavě ale obsadili v nejsilnější konkurenci v historii třetí příčku. V duelu o bronz zvítězili nad Němci 7:6.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy českých hráčů a trenéra po zisku bronzu na Pražském baseballovém týdnu

„Ke konci se prosazovali spíše Němci na pálce, my tomu trochu dopomohli chybičkama, ale nakonec jsme to dokázali udržet a urvat bronz, takže super,“ těšilo nadhazovače Lukáše Hloucha.

Tvrzení svého spoluhráče doplňuje i další talentovaný mladík v mužské baseballové reprezentaci Milan Prokop. „Nejnabitější a nejlepší Pražský baseballový týden, který jsme všichni zažili. Bylo to super. Skvělá fanouškovská atmosféra, kvalitní zápasy, jsem nadšený,“ řekl.

„Třetí místo není vůbec špatné, ale já bych rád víc. Myslím, že jsme zápas s Tchaj-wanem mohli odehrát lépe, měli jsme na ně. Samozřejmě je to ale světová špička stejně jako Japonsko. Mladý tým za mě určitě obstál,“ navázal Prokop.

Univerzitním výběrům Tchaj-wanu a Japonska na 43. ročníku Pražského baseballového týdne Češi podlehli. Ale čtvrtý tým posledního mistrovství Evropy Německo dvakrát zdolali.

„Rozhodně jsou to příjemné starosti každého trenéra. To, že jsme schopni hrát se světovými týmy, znamená, že na World Baseball Classic v roce 2026 máme šanci vybojovat pro další generaci minimálně další účast, což bych strašně českému baseballu přál,“ řekl kouč Pavel Chadim, který připravuje reprezentaci na World Baseball Classic 2026.

„Určitě výborný odrazový můstek. Na nadcházejícím turnaji bude nutné zabrat, bojovat o nominaci. Konkurence je velká, což je super. Hlavně nepřestávat pracovat,“ doplňuje kouče nejlepší český hráč Pražského baseballového týdne Marek Krejčiřík.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme