Rusko mělo v basketbale deklasovat Kolumbii. Podle Jihoameričanů tam ale jejich hráči ani nebyli

Rusko uspořádalo basketbalový Turnaj přátelství. Na něm mimo jiné porazilo tým v barvách Kolumbie, ale podle oficiálního vyjádření Kolumbijské basketbalové asociace Rusko ukradlo název i národní barvy jihoamerické země, protože její výběr žádnou pozvánku na turnaj neobdržel. Informoval o tom deník The Guardian.

Perm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský basketbalový tým

Hráči ruské basketbalové reprezentace | Zdroj: Profimedia

Možná jejich dresy sice připomínaly ty kolumbijské, ale národní tým basketbalistů Kolumbie to nebyl. Kolumbijská basketbalová asociace to také uvedla ve svém oficiálním prohlášení, kde se doslova píše, že neobdržela žádné pozvání a ani do Ruska svůj výběr neposlala, píše The Guardian.

Podle Ruska však jeho výběr z Permu deklasoval „Kolumbijce“ v poměru 153:55 a ti měli ještě před tím podlehnout Venezuele.

Prezident Ruské basketbalové federace Andrej Kirilenko přišel ale s jasným vysvětlením, že jeho reprezentace neudělala nic špatného.

„Rádi bychom zdůraznili, že naše interakce s kolumbijským národním týmem probíhaly výhradně skrze oficiální komunikační kanály,“ sdělil Kirilenko pro Match TV.

„Naše stanovisko se tedy nemění: veškerá komunikace a koordinace probíhá pouze prostřednictvím oficiálních zdrojů,“ dodal bývalý hráč NBA se zkušenostmi z Utahu či Minnesoty.

Kolumbie chystá žalobu

Na turnaji se oba výběry měly střetnout ještě jednou, ale zápas byl nakonec zrušen.

„Po tom prvním zápase chápeme, že současná úroveň kolumbijského týmu zaostává za tím, co jsme očekávali, což nás všechny zklamalo. S ohledem na to jsme tedy upravili rozpis a formát turnaje, abychom zajistili více vyrovnanou soutěž,“ dodal Kirilenko.

Kolumbijská basketbalová asociace ve svém prohlášení také uvedla, že zvažuje právní kroky za „neoprávněné užití našich barev a loga“ a také za to, že nikdy žádnou oficiální pozvánku na basketbalový turnaj do ruského města Perm neobdržela.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme