Měl jsem dobrou pozici, ale kolem byli rychlejší jezdci, komentoval Sagan svůj výsledek z 15. etapy Tour

Belgický cyklista Jasper Philipsen poprvé v kariéře vyhrál etapu na Tour de France. Zvítězil v 15. etapě po dlouhém spurtu ve městě Carcassonne. Philipsen se při spurtu dostal i před Slováka Petera Sagana, který tak znovu chyběl na stupních vítězů.

Carcassonne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan

Peter Sagan | Foto: Laurent Lairys / PANORAMIC | Zdroj: Reuters

„Mám z toho neutrální pocit. Mohlo to být lepší i horší,“ komentoval pro Radiožurnál Peter Sagan svůj výkon a výsledek v 15. etapě Tour de France.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Petera Sagana po 15. etapě Tour de France

Z konečného čtvrtého místa tak nebyl rád, ani nerad. Jedna z největších hvězd pelotonu už bere Tour de France s rezervou. Sagan v úvodních etapách poznal, že jeho soupeři jsou dravější a lepší.

„V posledních 300 nebo 400 metrech je už potřeba být vpředu a koncentrovat se na závěr. Už nejde bojovat o lepší místo. Byl jsem před spurtem na dobré pozici, ale nevyšlo to. Kolem mě bylo nakonec několik rychlejších jezdců,“ konstatoval.

Finiš 15. etapy Tour de France

Na cílové pásce už navíc pro Sagana ani nebylo místo. Jeho soupeři se vyrovnali vedle sebe a nejlépe hodil kolo do cílové fotobuňky Jasper Philipsen.

Belgičan ovládl sprint v teplotách, které bezprostředně po závodě označil za jedny z nejvyšších, ve kterých závodil. V pondělí se mu takové teploty hodí ke koupání. Cyklisté mají totiž na začátku posledního týdne Tour volný den.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme