Vzpomínka na celý život, shodovali se po společné čtyřhře Nadal s Federerem

Tenisté Evropy vedou před závěrečným programem Laver Cupu nad světovým výběrem 9:3. Pomohla jim k tomu i závěrečná sobotní čtyřhra, ve které nastoupily ikony tohoto sportu Nadal a Federer na jedné straně kurtu. Duel proti Američanům Sockovi s Querreym jim vyšel, španělsko-švýcarský pár vyhrál

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě tenisové ikony spojily své síly. Rafael Nadal (vlevo) nastoupil ke čtyřhře s Rogerem Federerem

Dvě tenisové ikony spojily své síly. Rafael Nadal (vlevo) nastoupil ke čtyřhře s Rogerem Federerem | Zdroj: Reuters

Když nastupovali Roger Federer s Rafaelem Nadalem na kurt, byl to spíše řev. Konzervativní diváci moc tleskat nemohli. V rukách totiž drželi mobilní telefony. Příchod dvou nejlepších tenistů a ikon posledních více než deseti let na kurt si točili a fotili, protože taková chvíle se už nemusí opakovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sobotní program Laver Cupu přinesl neopakovatelný zážitek, Rafael Nadal hrál čtyřhru po boku Rogera Federera

Reportérka americké televizní stanice ESPN se později ptala kapitána Evropy Björna Borga, jestli by si sám sebe dokázal představit v osmdesátých letech, jak třeba hraje po boku Connorse nebo McEnroea. Ani se nezamyslel, řekl rovnou ne.

Federer a Nadal odehráli zajímavou čtyřhru proti Američanům Querreymu a Sockovi. Snažili se doplňovat, bojovali o každý míč a místo defenzivní taktiky se tlačili na síť a zakončovali výměny. Sami přitom urputnou obranou dlouho drželi balonek ve hře a hala bouřila nadšením. Zážitek to byl nejen pro diváky.

„Jednou jsme spolu trénovali, jinak jsme byli vždycky rivalové a po Laver Cupu zase budeme. Bylo mi potěšením být s Rafou na stejné straně kurtu, moci se na něj spolehnout a sdílet s ním myšlení na dvorci. I pro mě je to celoživotní vzpomínka,“ netajil na tiskové konferenci po utkání švýcarský tenista Roger Federer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáše Berdycha mrzela porážka s Kyrgiosem, výkon jej ale potěšil

Sami hráči byli ve zvláštní situaci. Navzájem se připravili o spoustu trofejí. Teď se měli spojit a bojovat za jeden tým. „Po všech zápasech, které jsme proti sobě odehráli, bylo tohle něco zvláštního. Hrát s Rogerem je pro mě privilegium. Jsem šťastný a těší mě, že jsme vyhráli,“ řekla současná světová jednička Španěl Rafael Nadal.

'Obětní beránek' Berdych

Předehrou před čtyřhrou bylo utkání Tomáše Berdycha s Australanem Nickem Kyrgiosem. Český tenista v něm na soupeře nestačil a prohrál 1:2 na sety. Po porážce se cítil hodně skleslý. „Zasloužil jsem si vyhrát. Od začátku jsem byl lepší a hrál dobrý tenis,“ mrzelo devatenáctého hráče světa.

Zatímco v páteční čtyřhře se dlouho hledal, tentokrát se mu dařilo. Získal první set, ale ve druhém ztratil slibné vedení 4:2 v tiebreaku. „To byla jediná chyba, kterou bych si vyčetl. Bohužel ale rozhodla celý zápas,“ svěřil se Radiožurnálu. Berdych měl před utkáním s Kyrgiosem negativní bilanci. S ostatními možnými soupeři pro sobotní zápasy je na tom výrazně lépe.

Jakoby tým Evropy zrovna jeho zápas obětoval za možnost postavit Federera s Nadalem spolu do čtyřhry. „Měli jsme možnost, abychom se rozhodli, koho do zápasů postavíme. Po dohodě jsme uznali, že tohle byla nejlepší varianta. Byl jsem tady od toho, abych udělal body. Jestli je mým soupeřem ten nebo onen nehraje roli,“ respektoval týmovou strategii český tenista.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme